Connect with us

POP!MIX

Matador Records objavio 6. studijski album Stevea Gunna “Other You”

pop!mix/news

Matador Records objavio 6. studijski album Stevea Gunna “Other You”

Matador Records objavio 6. studijski album Stevea Gunna “Other You”

Foto | promo

Other You šesti je studijski album američkog gitariste i kantautora Stevea Gunna, objavljen krajem kolovoza za Matador Records. Snimljen je krajem 2020. i početkom 2021. godine, tijekom Gunnova dva posjeta Los Angelesu. Produkciju je u svom Mant Studios odradio veteran Rob Schnapf (Beck, Elliott Smith, Cass McCombs, Kurt Vile), zajedno s Justinom Trippom, glazbenikom i Gunnovim dugogodišnjim prijateljem i suradnikom, koji je svoj doprinos imao i na albumima Time Off i Way Out Weather. Službeni spot za singl ‘Other You’ pogledajte na linku

“Do naslova Other You sam došao kad smo snimali vokale, a Rob je bio sasvim obuzet harmonijom. Bio je jedan dio koji ja jednostavno nisam mogao otpjevati. Nisam nikako mogao mogao naći notu. Rob je moj glas stavio u svoj kompjuterski program, a zatim ga reproducirao i “otpjevao” notu i rekao: ‘Pjevaj drugom sebi.’ I tako sam pjevao zajedno s kompjuterskim glasom dio koji nisam mogao sam.” – kaže Steve Gunn.

Njegovo glazbeno preseljenje iz Brooklyna u Los Angeles, bilo je na neki način više od geografskog – okruženje, topla klima i usko povezani studijski tim potaknuli su ga da se uključi u nove pristupe, tehnike i emocionalne rezervoare, odbacujući ustaljene pojmove, navike i inhibicije. Lagani dodir atmosfere proteže se albumom – od klasične gitare i klavira, do senzitivnog baritona naslovnog singla, okretnih zamaha bubnjarskom metlicom u ‘Fulton’ i ‘The Painter’, sporogorućeg krautrocka ‘Protection’, električnog klavirskog impulsa i veličanstvenog tremolo udarca u ‘Reflection’, kaskadnim harfama  u ‘Sugar Kiss’. Bez presedana, ovo je Gunnovo najsjajnije i životno-potvrđujuće djelo do sada.

Rick Moody, američki romanopisac (The Ice Storm) o albumu je između ostalog napisao: “… To je putovanje koje ne može, a da ne prizove Way Out Weather, transformacijsku ambiciju te ranije ploče, njezin osvježavajući skup ideja o onome što je bilo zanimljivo o psihodeliji, ljubav prema gitari kao instrumentu, ali još više ovdje, na Other You, imamo melodiju, temporalnu originalnost, željan sluh za produkciju. Iznad svega, glas i stihovi zauzimaju novo prednje mjesto na stranici Other You, upravo tamo gdje ih možemo čuti. Gunn si je dopustio da bude vidljiviji, poput Michaela Stipea koji se iznenada pojavio iz mraka na “Documentu”.

Postoji osoba koja nastanjuje ove pjesme, subjektivnost, ne samo jedan od najboljih gitarista u suvremenoj glazbi, ne samo reporter s izvrsnim genijem za promatranje, ovdje, kantautor, s glasom u prvom licu, čak i ako se pjesme čine rijetko ili samo mrko ispovjedno. Sada imamo prekrasne svjetlucave melodije, sjajne melodije, a također i taj bolan glas, na rubu tenora, i harmonije…”  Tekst u cijelosti dostupan je ovdje

Svoj doprinos albumu dali su i njegovi prijatelji i kolege među kojima su Juliana BarwickMary LattimoreBridget St. JohnJeff ParkerBill MacKayBen Bertrand, bunjar Ryan Sawyer (TV On The Radio, Thurston Moore, Gang Gang Dance) i drugi.

More in pop!mix/news

To Top