Connect with us

POP!MIX

JM Jazz World Orchestra 2021 – premijeran nastup ovogodišnjih članova u Grožnjanu

pop!mix/news

JM Jazz World Orchestra 2021 – premijeran nastup ovogodišnjih članova u Grožnjanu

JM Jazz World Orchestra 2021 – premijeran nastup ovogodišnjih članova u Grožnjanu

JM Jazz World Orchestra (Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži) u izdanju 2021 premijerno je predstavio ovogodišnje članove u Grožnjanu na Jazz is Back! BP festivalu.

Orkestar broji devetnaest članova iz trinaest zemalja s četiri kontinenta, a sastali su se upravo ovo ljeto u Grožnjanu nakon intenzivne audicije s međunarodno priznatim žirijem. Voditelj im je Luis Bonilla, Amerikanac kostarikanskog podrijetla, svjetski priznati trombonist, skladatelj i pedagog. Bonilla je istaknuo kako je Grožnjan mjesto susreta mladih i baza za stvaranje brojnih životno važnih prijateljstva. Ujedno je zahvalio svim pokroviteljima, partnerima i Općini Grožnjan. Posebno zahvalio na trudu i radu Dubravke Dujmović Kušan, tajnice Hrvatske glazbene mladeži koja svaku godinu s velikom strašću učini i ono nemoguće kako bi se održao Festival, Ljetna jazz škola HGM-a i Drum Camp Croatia koja okupi mlade i svjetski poznate glazbenike u istarskom, pitoresknom gradiću. Naime, jazz pedagogija okosnica je djelovanja Hrvatske glazbene mladeži i platforma za sve mlade talentirane glazbenike. Čest je slučaj da upravo iz Grožnjana mladi talentirani glazbenici pokrenu svoju karijeru kojem se rado vraćaju i na vrhuncu svoje slave.

JM Jazz World Orchestra program djeluje od 1975. godine, a ovogodišnji sastav nakon premijere i probi u Grožnjanu nastavlja turneju po Hrvatskoj i Italiji. Nastupit će na Zagreb Bundek Lake ZGgKul festivalu, Motovun film festivalu i More Than Jazz festivalu u Udinama.

Članovi ovogodišnjeg orkestra su: Ewen Cousin, Daniel Hirsch, Žan Cesar, Daniel Amann, Wesley Rubim, Matthias Bernsteiner, Garazi Petrirena Morales, Ivan Yordanov, Nikita Sipiagin, Tibor Pernarčić, Ori Jakobson, Anna Gollien, Francesco Pollon, Alessandro Case, Konstantinos Bourvaris, Jakob Gönitzer, Joelle  Beimers, Patricia Škof i hrvatski bas trombonist Zvornimir Marković. Orkestru su se tijekom grožnjanskog koncerta pridružili Saša Nestorović, saksofon, Alex Sipiagin, truba, Karlheinz Miklin Jr., bubnjevi i Joe Kaplowitz, klavir.

Ovogodišnjim obilježavanjem deset godina od smrti Boška Petrovića možemo slobodno kazati da bi bio jako ponosan na mladost, muzičku ekspresiju, strast, entuzijazam i upornost koja se očitovala na licima mladih talentiranih glazbenika, a i odgovornost te posvećenost njihovih mentora. Koncert JM Jazz World Orchestra u Grožnjanu prenesen je i na YouTube kanalu općine Grožnjan

More in pop!mix/news

To Top