Connect with us

POP!MIX

JIMI & THE GARAGE BAND feat. KESSAH predstavljaju singl ‘Moje bitke tvoje rane’!

pop!mix/news

JIMI & THE GARAGE BAND feat. KESSAH predstavljaju singl ‘Moje bitke tvoje rane’!

JIMI & THE GARAGE BAND feat. KESSAH predstavljaju singl ‘Moje bitke tvoje rane’!

Iza pseudonima Kessah krije se Tonći Kesić iz Splita koji kumulativno ostvaruje već šest desetljeća rada na sceni, konkretno više od 35 godina glazbenog i 20 godina iskustva u RTV-medijima. Pjevanjem se počeo baviti još kao dijete, a prvi značajniji uspjeh bila mu je glavna uloga u dječjem mjuziklu “Frane Štrapalo” 1986. godine. U njemu mu je partnerica bila današnja zvijezda Severina. Poslije toga se okrenuo drugačijim stilovima, prvo opernom pjevanju, obrazujući se u klasi prof. Branke Ristić, a zatim, uz standardna pop-rock iskustva – šansoni i jazzu.
Bio je u jazz grupi ”Black Coffee” od 1993. do 2000. godine pa je u tom sklopu 1997. osvojio i diskografsku nagradu Porin. Pobjednik je Večeri francuske šansone u Splitu 1994. godine. Među brojnim samostalnim nastupima ističe se Festival zabavne glazbe Split 2006. na kojem je osvojio treću nagradu stručnog žirija. Klapa Cambi ga je dovela u svoje redove početkom 2007. godine pa je pored ostalog s njima osvojio prvu nagradu žirija na Splitskom festivalu 2011., a godinu kasnije još jednom Porin. Klapa Iskon privukla ga je 2014. godine, a najveći uspjeh s njima je zabilježio na Festivalu dalmatinske šansone Šibenik 2015. osvajanjem prve nagrade žirija. Surađivao je s nizom priznatih umjetnika kao što su; Boško Petrović, Kornelije Kovač, Oliver Dragojević, Zlatan Stipišić Gibonni, Matija Dedić..

Uz glazbenu karijeru, paralelno je gradio i medijsku, u periodu od 1992. do 2015. na Radio Dalmaciji bio je voditelj, urednik, reporter, spiker.
Prvi solo album, koji sadrži isključivo autorske radove, Kessah je snimio u NLO-studiju u Zagrebu kod producenta, glazbenika i kompozitora Srđana Sekulovića Skansija, uz stalnu postavu koju čine Milo Stavros (bubnjevi), Robert Vrbančić (bas), Nikola Šantek (klavir), Marin Klarić (saksofon) i Danijel Curić (truba).

O suradnji s Jimijem Kesićem kaže: “Kesiću, kako ne poznaješ Sašu, Jimija, a čovjek također glazbenik, gitarist…, isto prezime, pa čak i isti kvart!?!” Eto, otprilike sam tako gotovo cijeli život slušao o Jimiju! Iako smo doslovno stanovali u istom kvartu, na splitskom Kmanu, pa još uz toliki niz zajedničkih prijatelja, poznanika, istih muzičara s kojima smo surađivali, životne okolnosti su se tako ispreplele da smo se nas dva Kesića upoznala tek prije 3-4 godine, a rekoh tad Jimiju: “Pa, bilo je i vrijeme da ti napokon stisnem ruku!” O Jimijevoj kvaliteti, pogotovo muzičkoj ili bolje reći muzičarskoj, ne treba ni trošiti riječi. To je bio osnovni razlog što sam pristao na suradnju, iako sam iskreno prezasićen dugogodišnjim suradnjama koje mi možda nisu bile ni potrebne u životu, a ova pjesma mi se totalno svidjela, naravno. Na koncu rekoh Jimiju: “Ako ništa drugo, bio bi red da kao prezimenjaci iz istog grada – nešto zajedno i napravimo.”

Glazbu, aranžman i produkciju pjesme ‘Moje bitke, tvoje rane’ potpisuje Saša Jimi Kesić, a tekst je napisao Krešimir Šakić.

More in pop!mix/news

To Top