Connect with us

POP!MIX

Daleka obala u prosinac ulazi s novim singlom “Rođendan, Božić i Nova godina”

pop!mix/news

Daleka obala u prosinac ulazi s novim singlom “Rođendan, Božić i Nova godina”

Daleka obala, Foto: Screenshot iz video spota

Daleka obala u prosinac ulazi s novim singlom “Rođendan, Božić i Nova godina”

Daleka obala uz aktualni hit singl “Cvijet”, koji se već tjednima nalazi na vrhovima top lista, predstavlja sjajan novitet znakovito naslovljen “Rođendan, Božić i Nova godina” koji prati originalan animirani video spot.

Nova pjesma omiljene Daleke obale, iza čijeg teksta i glazbe stoji Zoran Ukić, uči nas da kroz život trebamo kročiti kao da je svaki dan rođendan, Božić i Nova godina. Iako ovaj fantastičan novitet stiže prigodno pred blagdane, a po samom naslovu i vremenu objavljivanja da se pretpostaviti da je namijenjena samo za blagdansko doba, to ipak nije isključivo tako. Naime, riječ je o pjesmi koja nosi univerzalnu poruku te poručuje da se radujemo životu i budemo zahvalni na svakom danu pred nama.

“Pokušao sam, u jednostavnoj formi, prikazati trenutak sazrijevanja, kad složeno iskustvo naših ljubavnih ili egzistencijalnih pobjeda i poraza  kulminira lakonskim saznanjem kako je potrebno radovati se životu i na svakom danu biti zahvalan. Osjećati se svaki dan kao da je rođendan, Božić ili Nova godina, kako u ležernoj pop-rock maniri poručuje pjesma.” poručuje autor glazbe i teksta Zoran Ukić.

Daleka Obala – Rođendan, Božić i Nova Godina (Official Music Video)
Aranžman pjesme “Rođendan, Božić i Nova godina” potpisuju Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković, Jakša Jordes i Vedran Križan. Za animirani video spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je video uradak osmislio i napravio u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalan video spot u animiranom obliku prikazuje članove Daleke obale koji prolaze kroz neobične avanture, a cijelu priču zaključuju svojim novogodišnjim nastupom na kojem vlada, baš kao i u stvarnosti, neopisiva atmosfera koju posjetitelji njihovih nastupa pamte dugo vremena.

Želimo ostati vjerni svom prepoznatljvom zvuku i načinu koje publika voli, ali ne i uspavani i potpuno predvidljivi. Vjerujemo kako je iz raznolikosti zadnjih nekoliko singlova razvidno kako istodobno želimo i donositi svježinu u izražaju i temama. Prema reakcijama publike to nam dosad uspijeva, a suradnici i  kolege koji su pretpremijerno poslušali novi singl kažu da je i ‘Rođendan, Božić i Nova godina’ na tom putu.” poručuje za kraj Zoran Ukić.

Singl “Rođendan, Božić i Nova godina” smjestit će se na sedmom studijskom albumu Daleke obale, još uvijek neotkrivenog finalnog naslova, na kojem bend marljivo radi paralelno uz koncertne aktivnosti. Od nadolazećih koncerata Daleke obale zakazanih za prosinac izdvajamo nastupe u Zadru (3.12.), Dubrovniku (6.12.), Hvaru (23.12.), Korčuli (28.12.) i Vukovaru (31.12.).

More in pop!mix/news

To Top