Connect with us

POP!MIX

ANA RUCNER U KAMPANJI #ZAJEDNOZAGLAZBENU

pop!mix/news

ANA RUCNER U KAMPANJI #ZAJEDNOZAGLAZBENU

Foto: Luka Cerovina

ANA RUCNER U KAMPANJI #ZAJEDNOZAGLAZBENU

Crowfunding kampanja za prikupljanje sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku još uvijek traje, budite i vi dijelom ove hvalevrijedne akcije.

Krajem prosinca prošle godine, Sisak, Petrinju i okolna mjesta pogodio je jak potres, koji je u samo dvadesetak sekundi  srušio brojne građevina u tim područjima. Jedna od njih je Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku, od milja zvana kuća glazbe i ljubavi, drugi dom 360 učenika i 40 učitelja, dom bez kojeg su tako naglo i nenadano ostali.

Biser arhitekture grada Siska posljednjih 53 godina bila je ispunjena zvukovima glazbe i dječjeg smijeha. Tisuće mališana zajedno s učiteljima ovdje su prvi put zasvirali instrumente, naučili prve note, pjevali u zboru po prvi put, razbili svoje strahove i ostvarili svoje prve javne nastupe.

Početkom siječnja pokrenuta je crowfunding kampanja pod nazivom #Zajednozaglazbenu, čiji je cilj obnova Glazbene škole u Sisku, koja će trajati do kraja veljače. Idejni začetnik kampanje je Danijel Majcen, profesor klarineta u Glazbenoj školi Frana Lhotke, koji je izjavio: „Zadovoljstvo mi je da kao profesor škole na kojoj radim već 20 godina imam priliku pomoći i na ovaj način. Za djecu i grad Sisak važno je da kultura nastavi živjeti, a upravo ovim videom željeli smo motivirati djecu da prigrle svoje instrumente i s veseljem nastave rad. Veliko hvala Ani Rucner, kao i njezinim roditeljima i svim ostalim dobrim ljudima koji su se priključili inicijativi #Zajednozaglazbenu.”

Foto: Luka Cerovina

Učenici glazbene škole Frana Lhotke zajednički s Anom su odsvirali popularnu obradu pjesme “Memories”  u studiju i ispred razrušene škole, na taj način su senzibilizirali javnost te tako poslali poruku o potrebi za pomoć u obnovi škole.

„Kada sam ugledala malenu čelisticu Saru i početak kampanje kontaktirala sam ravnatelja škole Tomislava Ivšića te Danijela Majcena sa idejom da s dječicom snimim video kojim bi oni sami svojim radom i zalaganjem poslali pozitivnu poruku ljudima te sam željela da iskuse studijsko snimanje kao i snimanje na terenu, poput video spota. Opčinio me Sarin talent i ljepota, nada u njenom pogledu” – rekla je Ana Rucner.

Foto: Luka Cerovina

U ponedjeljak, 15.02., učenici glazbene škole, održat će nastup u novoj dvorani glazbene škole – Rafinerijskom domu, kao svojevrsnu zahvalu za kampanju, a pridružit će im se Ana Rucner i njezin kolega Matej Meštrović. Uz glazbenu školu u Sisku, novac se također prikuplja i za područnu školu u Petrinji, koja je također nastradala.

Dosad je prikupljeno 60 000 eura, a cilj je doći do 200.000 eura. Kampanja traje do kraja veljače, stoga se uključite i vi te postanite dijelom nečeg većeg i posebnog. Jer glazba je, doista, esencija života.

Link na kojem možete i vi donirati: https://gogetfunding.com/TOGETHERFORMUSICSCHOOL/?LANG=HR

More in pop!mix/news

To Top