Connect with us

POP!MIX

Amyl & The Sniffers, žestoka australska četvorka

pop!mix/news

Amyl & The Sniffers, žestoka australska četvorka

Amyl & The Sniffers, žestoka australska četvorka

Krajem 2020. godine Amyl & The Sniffers su ušli u studio i s producentom Danom Luscombeom snimili svoj drugi album, “Comfort To Me”. Napisan tijekom duge godine pandemijske karantene, album je bio pod utjecajem šireg broja referenci – od old-school rock’n’rolla (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead i Wendy O Williams), preko suvremenog hardcorea (Warthog and Power Trip) do stalnih zavičajnih heroja (Coloured Balls and Cosmic Psychos).

Izlasku albuma prethodio je singl ‘Hertz’, a o inspiraciji za pjesmu Amy kaže: “Hertz je san o bijegu u divljinu seoskih predjela. To je pjesma o frustraciji i zarobljenosti na određenom mjestu, kada samo želite izaći i provozati se automobilom utabanim stazama. Pjesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala vrlo prikladna za pandemiju.”

Lirski, na album su utjecali rap idoli Amy Taylor i nebrojeni garažni bendovi. Na zajedničkim svirkama ekipa je snimila 17 pjesama, a odabranih 13 se našlo na albumu. Mix (na daljinu) je odradio Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), a album je masterirao Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre).

Foto | screenshot

Amy Taylor o “Comfort To Me” kaže“Ako biste morali objasniti kakav je ovo album, mislim da je kao kada gledate epizodu “The Nanny”, samo što je mjesto radnje australski sajam automobila, a dadilja brine o društvenim temama i pročitala je nekoliko knjiga, i gospodin Sheffield pije pivo na suncu.
Ili kad Mitsubishi Lancer malo prekorači ograničenje brzine u školskoj zoni.
Ili kad shvatite koliko je dobro nositi hlače u krevetu.
Ili imati nekoga tko ti želi skuhati večeru kad si stvarno potresen.

U stvari – to sam ja, koja boksa sa sjenom na sceni, sva u znoju, umjesto da mirno sjedim u uglu.”, i o njegovom stvaranju dodaje: “Nas četvero smo proveli većinu 2020. godine ograđeni pandemijskim autoritetom u iznajmljenom trosobnom stanu u našem rodnom gradu Melbournu, Australija. Mi smo kao obitelj: u isto vrijeme se volimo , ali i ne osjećamo ništa jedno prema drugom. Upravo smo se bili vratili s dvogodišnje turneje, gdje smo uglavnom bili zaglavljeni po osam sati  u kombiju, a onda smo mesecima zajedno bili zarobljeni u toj kući sa bolesnim zelenim zidovima. Bilo je loše, ali bilo je i lepo. Proveli smo gomilu vremena u dvorištu slušajući muziku, mlatarali se u kratkim pantalonama i jeli vruć čips. Dečacima je bilo teško da ne idu u pab sa svojim prijateljima, ali to je značilo da smo imali dosta vremena da radimo na ovoj ploči. Većina pesama je zaista bila intuitivna. Glavna stvar je bila da pokažemo ko smo.”

Australski punk-rock (tj. pub rock) fenomen Amyl and The Sniffers, osnovan je prije pet godina u Melbourneu. Iza sebe imaju EP izdanja “Giddy Up” (2016) i “Big Attraction” (2017), album “Amyl and The Sniffers” (2019), a sada i svoj drugi album “Comfort To Me”.

More in pop!mix/news

To Top