Connect with us

POP!MIX

Zoran Predin predstavio novi singl s upravo objavljenog albuma “Zoran pjeva Arsena”

(Fotografija: Emanuela Tomino/Polak Media)

pop!mix/najave

Zoran Predin predstavio novi singl s upravo objavljenog albuma “Zoran pjeva Arsena”

Album je već sada pobudio veliki interes iz cijele regije, a neke od pjesma Zoran će premijerno predstaviti na gala koncertu u Lisinskom za kojeg je u prodaji ostalo tek stotinjak ulaznica!

Novi studijski album “Zoran pjeva Arsena”, Zorana Predina & Damir Kukuruzović Django Group predstavljen je prošli utorak u Caffe baru i music shopu Nova ploča, a paralelno s predstavljanjem ove dirljive posvete najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, Zoran Predin predstavio je i prigodan singl – pjesmu “Pamtim samo sretne dane”.

Na jednom zajedničkom koncertu Gabi, Matije i mene pretprošle godine u Podgorici, pjesmu ‘Pamtim samo sretne dane’ Gabi je otpjevala tako predivno da su mi navrle suze na oči, a u mislima ostali prvi stihovi refrena. Slike zajedničkih koncerata s Arsenom, slike sa snimanja albuma u Ljubljani, slike naših noćnih telefonskih razgovora i sjećanja na viceve sa zajedničkih doručaka po hotelima nizale su se jedna pred drugom u tom trenutku. Osim činjenice da je to prekrasna pjesma, divne uspomene su glavni razlog da sam pjesmu ‘Pamtim samo sretne dane’ morao snimiti na albumu Zoran pjeva Arsena.“, izjavio je Zoran Predin.

(Zoran Predin u studiju, fotografija: Emanuela Tomino,/Polak Media)

Pjesma “Pamtim samo sretne dane” drugi je službeni singl s novog studijskog albuma “Zoran pjeva Arsena” uz kojeg imamo priliku osluhnuti kako zvuči kada se spoji rad dvije glazbene legende. S našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom Zoran Predin dugo je prijateljevao i plodno surađivao te su se, nakon velikog uspjeha albuma “Matija svira Arsena”, rodile ideje za dodatne umjetničke varijacije okupljene na albumu također prigodnog naziva – “Zoran pjeva Arsena”.

“Zapravo smo snimili “nove originale” Arsenovih majstorija, koje će očarati Arsenovu, Damirovu i moju publiku i nedvojbeno osvojiti sve koji vole Leonarda Cohena, Vaja con Dios ili Trio Rosenberg.” – oduševljen projektom izjavio je Zoran Predin.

Zoran Predin je kao Arsenov bliski prijatelj, kolega i srodna poetska duša, izabrao 12 pjesama iz Arsenovog šarolikog opusa. Kao i sve pjesme s albuma koji je već sad pobudio veliki interes diljem regije, “Pamtim samo sretne dane” nastala je u suradnji s fenomenalnim Damirom Kukuruzovićem i njegovim pratećim bendom Django Group. U novim aranžmanima violinista Brune Urlića i Zorana Predina pjesme dobivaju potpuno nove boje i zrače dosad skrivenu poetsku energiju, koja krasi samo stvarno vrhunske pjesme. Kao poseban gost na albumu se pridružio i naš slavni pijanist Matija Dedić, koji je svojim jedinstvenim glazbenim umijećem, pjesmama dodao majstorsku autentičnost prve kategorije.

“Zoran pjeva Arsena” je 40. po redu Predinov album, a zanimljivost je i da će biti objavljen u godini u kojoj slavi 40. godina uspješne karijere. 

Istoimeni album očekuje se i na vinilu u ožujku, a neke od pjesama s ovog albuma publika će prvi put uživo čuti u koncerrtnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 7. ožujka u Zagrebu, na gotovo rasprodanom gala koncertu pod nazivom “Ljubavnik iz ormara“. Gosti na koncertu bit će Matija Dedić, Lačni Franz, Damir Kukuruzović & Django Group, a iznenađenje večeri svakako će bit će i Anja Rupel iz grupe Videosex.

U prodaji je trenutno ostalo tek stotinjak ulaznica za koncert kojim slavimo glazbu stoga požurite i osigurajte svoju! Ulaznice za gala koncert “Ljubavnik iz ormara”, po cijeni od 120/150/180/210 kuna. dostupne su na blagajnama K.D. Vatroslava Lisinskog te na mrežnoj stranici www.ulaznice.hr.

 

 

More in pop!mix/najave

To Top