Connect with us

POP!MIX

“Zoran pjeva Arsena” online iz Cankarjevog doma u Ljubljani

pop!mix/najave

“Zoran pjeva Arsena” online iz Cankarjevog doma u Ljubljani

Foto: PR

“Zoran pjeva Arsena” online iz Cankarjevog doma u Ljubljani

Zoran Predin vraća se u Gallusovu dvoranu online koncertom – glazbenim poklonom Arsenu Dediću i Damiru Kukuruzoviću.

 

Epidemija i smrt jednog od najboljih svjetskih gypsy swing gitarista Damira Kukuruzovća prekinule su promo turneju albuma “Zoran pjeva Arsena” Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Group.

Ipak, na želju Zorana, Damirove Marijane i Damirovog Django Banda, s mladim Kukuruzovićevim slijedbenikom gitaristom Jurajem Markačem turneja se nastavlja premijernim online koncertom “Zoran pjeva Arsena”, 13.3. iz Cankarjevog doma u Ljubljani. Predin i ekipa nastavit će, čim to prilike budu dopuštale, i sa klasičnim živim koncertima, kojima će se pokloniti i Arsenu i Damiru.

Predina za Arsena Dedića veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari na najbolji mogući način.

Na četiri pjesme gost je Matija Dedić, slavni pijanist koji je svojim glazbenim umijećem ovim pjesmama dao potrebnu autentičnost.

“Arsen Dedić i Zoran Predin bili su toliko bliski da su dugogodišnje međusobno kantautorsko prepoznavanje i njihova dubinska veza na albumu “Zoran pjeva Arsena” od sjajnih originala stvorili drugačije štivo autentične imaginacije i dogradnje. Uz sviračko gorivo Damira Kukuruzovića i Django Group, te sudjelovanje Matije Dedića, “Zoran pjeva Arsena” esencijalno je novo čitanje Arsenovih pjesama s kojima je “izaći na kraj” mogao samo netko ovoliko uronjen u vlastiti kantautorski posao, i Arsenovu znamenitu povijest, poput Predina” , kaže Hrvoje Horvat.

Ulaznice potražite na: https://www.mojekarte.si/hr/zoran-poje-arsena-spletni-koncert/tickets-1138223.html

More in pop!mix/najave

To Top