Connect with us

POP!MIX

Ženska Klapa Luka predstavlja live album s tradicionalnim božićnim pjesmama

pop!mix/news

Ženska Klapa Luka predstavlja live album s tradicionalnim božićnim pjesmama

(Fotografija: Facebook @Klapa-Luka)

Ženska Klapa Luka predstavlja live album s tradicionalnim božićnim pjesmama

Nakon odličnog sedmog albuma »Zbog ljubavi« koji je dobio i Porina za najbolji album pop-folklorne glazbe ženska klapa Luka nošena tom pozitivnom energijom brzo nastavlja svoj rad i snima novi album pod naslovom “Rodija se Bog i Čovik”. Riječ je o albumu hrvatskih narodnih božićnih pjesama, koje su simbol crkvene i pučke glazbe, ali i izraz vlastite duše i vjere u otajstvo Božića. Naime hrvatske božićne pjesme pripadaju najbrojnijim i najljepšim božićnim pjesmama na svijetu i dragocjen su dio hrvatskog identiteta. Na albumu je devet narodnih božićnih pjesama, a slijed pjesama sastavljen je prema pjevanim dijelovima mise.

Uvodnu pjesmu  “Rodija se Bog i čovik” potpisuje Ljubo Stipišić – Delmata kao i obradu pjesme “Veseli se Majko Božja”, Joško Ćaleta pučku pjesmu s Hvara – “Kad se Isus, Ditić u Betlem porodi” i Duško Tambača “U sve vrijeme godišta”. Nikica Kalođera obradio je narodnu “Tri kralja jahahu”, a tu su i autori crkvene glazbe Miho Demović, Franjo Dugan i Dragutin Kukla.

Ovaj live album sniman je u crkvi sv. Jurja mučenika na Trsatu gdje je Klapa Luka snimila i album primorskih pjesama za američko tržište s Nenadom Bachom i Johnom Holbrookom. Gostoprimstvo su nam podarili franjevci, posebno fra Mario Zubak koji je bio uz nas tijekom snimanja, kao i naš producent Ivo Popeskić i voditelj klape Andrej Babić. Hvala im puno”, kažu članice Luke.

Kao bonus track uvrštena je pjesma “Molitva” autora Bon – Rapotec, arr. S. Popović, koja je posvećena Majci Božjoj Trsatskoj. Na festivalu Klape Gospi sinjskoj pjesma “Molitva” dobila je nagradu za najbolju interpretaciju.

Klapa Luka pjesmom navještava mir ljudima i povezana je upravo s Lukinim evanđeljem koji ocrtava otajstvo dobrostivosti i čovjekoljublja Spasitelja našega.

“Pjevajmo Mladom Kralju, Bogu i ljudima….neka nebeska pjesma ovog Božića dopre do svakog srca dobre volje. Radujmo se..”, dodaju za kraj članice klape “Luka”

Album je od ovog tjedna u prodaji u svim boljim glazbenim dućanima.

More in pop!mix/news

To Top