Connect with us

POP!MIX

Zanimljiv zvuk u novom singlu Putokaza – slušajte “Igralicu”

pop!mix/bizz

Zanimljiv zvuk u novom singlu Putokaza – slušajte “Igralicu”

Naslovna fotografija: Promo

Zanimljiv zvuk u novom singlu Putokaza – slušajte “Igralicu”

Nakon što su oduševili singlom “TanTanatos Filip Frank remix”, grupa Putokazi predstavila je i novu pjesmu zanimljivog zvuka zbog koje ćete stati i promisliti o svijetu koji vas okružuje. “Igralica” je pjesma koja će vas zaintrigirati svojom energijom ili kako oni za nju kažu: “Protiv svijeta da ne poludiš, ponekad  treba kriknuti, smoći snage pljunuti u lice da bi se igralo sa životom, po njegovom rubu, po rubu njegova ruba i preko toga ruba. Ne moraš biti Bukowski niti naš Kamov, možeš biti tek ti koji ne pristaješ na smrt puno prije nego što premineš.”

“Igralica“ je četvrti po redu video zapis s albuma „Meandri“, a redateljica je i ovaj put mlada i talentirana umjetnica Gea Rajić„Kroz teatralnu scenu i koreografski dinamizirane pokrete „Igralica“ prkosi Smrti i njezinim posljedicama. Dječja igra poprima karakter obreda, izazivajući pritom u promatraču emocije napetosti i tjeskobe. Crno bijeli kadrovi označuju razliku između Života i Smrti, početne i završne točke, dok crvena boja naglašava jačinu spektra osjećaja koje doživljavamo u međuvremenu.“

Foto: Promo

Riječki Putokazi izlaskom albuma “Meandri” slave punih 36 godina postojanja, a svojom karijerom, iz albuma u album i kroz više od 400 pjevača i dalje njeguju glazbu izvan okvira. “Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do smrti. Skladbe u “Meandrima” Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput smrti, koja je uvijek na koncu novog početka.kažu o novom projektu Putokazi.

Foto: Promo

Autorica svih pjesama i glazbena producentica je Miranda Đaković koja je radila i vokalne aranžmane, a uz nju se na albumu kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk.

More in pop!mix/bizz

To Top