Connect with us

POP!MIX

Žanamari iznenadila s nikad objavljenom pjesmom J’animalsa

pop!mix/news

Žanamari iznenadila s nikad objavljenom pjesmom J’animalsa

Život piše Nova pravila, ali napisala ih je i Žanamari.

Žanamari & J’Animals, bend je koji je u svojih 6 godina djelovanja iza sebe ostavio odličan album “Druga vrsta”, hit singlove “Kreten pomalo”, “Kao da nema sutra”, “Dijagnoza” i mnoge druge, te bio zapamćen po odličnim i energičnim nastupima po cijeloj regiji, od EXIT festivala, preko Ljubljanske Cvetlićarne i zagrebačke Tvornice gdje su svirali uz velikog Joe Satrianija, pa do punog Boćarskog doma s Baretom i Majkama. Žanamari je uz J’Animalse svijetu mainstreama uspjela približiti žestoki zvuk i energiju koja je do tad bila prisutna samo na underground sceni. I dan danas mnogi fanovi koji prate glazbeni rad Žanamari  s nostalgijom pričaju o J’Animalsima.

Danas je priča oko benda J’Animals dobila nastavak pa predstavlja nikad objavljeni singl „Nova pravila“.

“Teško ću ikad preboljeti J’Animalse i tu mjuzu koja je uz njih izašla iz mene. Neki rifovi su nam bili toliko žestoki da su nas puštali samo na metal emisijama, a nama je to i dalje bio nježan rock. Napravili smo i drugi album, ali stjecajem okolnosti te pjesme su ostale u ladici, a ja sam se nakon kraće pauze zbog trudnoće i poroda, vratila na scenu sa solo pjesmama i to na nagovor mog muža, koji je od tada postao i moj producent! Petnaest pjesama i preko 5 milijuna YouTube pogleda kasnije i dalje se ponekad vratim i preslušam stvari koje sam napravila za drugi album s J’Animalsnima. One zaista nose dio nekadašnje mene koja još tinja unutra i želi barem ponekad malo izaći na površinu. Jedna od meni najdražih pjesama iz tog razdoblja je upravo “Nova pravila” i jednostavno sam ju morala podijeliti sa svima vama koji mi sve ove godine pišete da želite opet vašu J’Animale! Dajem vam original “Nova pravila” iz 2013. godine, nikad izdan do sad!” – komentira Žanamari.

Autori pjesme su nekadašnji basist J’Animalsa Tomislav Šušak i sama Žanamari, aranžman je, uz Tomislava, djelo i gitariste benda Gordana Dragića, a spot je režirala i montirala također Žanamari.

“Maky inače producira moje spotove, ali u spotu za “Nova pravila” on je bio samo moje oči tj. oko kamere. Željela sam jednostavan spot, da ne odvraća pozornost s pjesme, a opet da prenese feeling i mood pjesme. Ljubav nije uvijek niti jasna, niti jednostavna, niti moguća, niti izrečena… ali je ipak ljubav. To priča ova pjesma.” – dodaje Žanamari.

Povjerila nam je da ima još nekoliko pjesama iz istog razdoblja koje će možda isto osvanuti, ali potpuno spontano, neplanirano i bez najave, a do tada Žanamari nastavlja raditi novu glazbu sa svojim suprugom Mariom Perčićem poznatim i pod producentskim pseudonimom Joshua Macks.

“Poznata sam upravo po svojim glazbenim eksperimentima tako da što se nekih novih budućih singlova tiče ne mogu garantirati da neće biti neki potpuno novi glazbeni pravac, ali sigurna sam da ćete čuti još električnih gitara u mojim pjesmama i to onih pravih “Dž-dž-dž-dž” gitara! – uz smijeh je rekla Žanamari.

Što se novih nastupa tiče poručuje: ‘Iako me u zadnje vrijeme na koncertima najčešće možete čuti u akustičnom aranžmanu s Joshua Macksom na akustičnoj gitari, također i dalje sviramo u cijelom sastavu, ali i u bržoj klupskoj varijanti. Uopće nije isključeno da zasviramo opet nekad i u originalnoj J’Animals postavi.‘

Novu pjesmu Žanamari slušajte i digitalno.

 

More in pop!mix/news

To Top