Connect with us

POP!MIX

ODGRADADOGRADA: Kreativni tandem Mangroove

pop!mix/news

ODGRADADOGRADA: Kreativni tandem Mangroove

ODGRADADOGRADA: Kreativni tandem Mangroove

Ovotjedni domaćin izdanja projekta #OdGradaDoGrada je kreativni i talentirani tandem – Toni Starešinić i Željka Veverec, odnosno Mangroove!

Njihove pjesme – Voli me, Ljeto bez nas i Blizu – pogledajte i  poslušajte naYouTube kanalu Unisona ili na web stranicama partnera:

Mangroove su se na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavili prije 15-tak godina, a nakon nekoliko albuma i uspješnih koncerata etablirali su se kao jedan od najboljih domaćih pop bendova. Svoj prvijenac objavili su 2009. godine, s albumom „Put na mjesec“ bili su nominirani za Porina u kategoriji Najbolji album klupske glazbe. Tu nominaciju zaradili su i albumom „Sami“. U međuvremenu su bili nominirani za Rock&Off nagradu u kategoriji za Pop&Off izvođača godine. Njihov spoj soula, funka, jazza i popa nagrađuju, čini se, i publika i kritika.

Projekt #OdGradaDoGrada krenuo je pod nazivom #OdSobeDoSobe na samom početku pandemije COVID-19 kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Mangroove, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

 

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top