Connect with us

POP!MIX

Elma – “Poklone u boji grlim”

Foto: Admir Ćulumarević

pop!mix/news

Elma – “Poklone u boji grlim”

Zagrebačka kantautorica Elma objavila je novu pjesmu i spot “Poklone u boji grlim”. Kao i kod prethodnog singla “Leptirić” namjera joj je bila prenijeti lepršavu i veselu atmosferu pjesme decentnim izborom instrumenata te nijansama country zvuka, a u tome su joj pomogli Zvonimir i Mario Domazet, zaduženi za aranžman. Svi su instrumenti odsvirani su uživo: Dario Horvat na bubnjevima, Mario Domazet na akustičnoj gitari, Zvonimir Domazet na mandolini, basu i gitari.

“Pjesmu sam napisala jedne zime na jezeru Jarun. Inspirirana lijepim prizorima i zvukovima prirode osjetila sam zahvalnost na brojnim poklonima koje život pruža iz dana u dan. Unatoč sve težim situacijama koje svakodnevica mnogim ljudima donosi, ipak je puno toga oko nas u čemu možemo istinski uživati. Zaboravili smo obraćati pažnju na te brojne poklone i često ih uzimamo zdravo za gotovo. Upravo zato je pjesma ‘Poklone u boji grlim’ poput podsjetnika satkanog od slika koje se jedna za drugom nižu. Želja mi je da boje ove glazbene palete izmame što više osmijeha u ovim, još uvijek zimskim danima. U spot za ovaj singl htjela sam unijeti osobnu priču i prikazati svojoj dragoj publici dio svoga ‘svijeta’. Snimali smo dijelove i Sarajeva i Zagreba (obzirom da sam odrasla u Zagrebu, ali sam rođenjem Bosanka), isječke s naših turneja po Jadranu, boravak u šumi koja ima moć vraćati prirodnu snagu te druženja s krznenim prijateljima koji nas neumorno uveseljavaju i vole”, objasnila je Elma.

Elmu Burnić publika je upoznala i kao članicu sastava FilmMusicOrkestra, a ova svestrana umjetnica autorica je i glavna protagonistica Mistične noći sevdaha u kazalištu Komedija, koju je realizirala u suradnji s glumcem Robertom Kurbašom. Pjesme “Leptirić” i “Poklone u boji grlim” naći će se na Elminom autorskom albumu u izdanju Croatia Records, a Elma osim rada na svom prvijencu promovira i novi projekt “Elma pjeva Jadranku” u sklopu kojeg je održala premijerne koncerte s pjesmama velike kantautorice Jadranke Stojaković krajem prošle godine u Zagrebu, Sarajevu i Tuzli. Sa svojim matičnim bendom (FilmMusicOrkestar) planira turneju 6 Kinoteka od kojih će prvi koncert biti održan upravo u zagrebačkoj Kinoteci, 20.02.2020. s početkom u 20h.

More in pop!mix/news

To Top