Connect with us

POP!MIX

Davor Radolfi najavio obljetnički koncert u Opatiji

pop!mix/najave

Davor Radolfi najavio obljetnički koncert u Opatiji

(Foto: Croatia Records promo)

Davor Radolfi najavio obljetnički koncert u Opatiji

Adriatica Latina Tour predstavlja veliki obljetnički koncert Davora Radolfija u ambijentu Velike ljetne pozornice, u Opatijiu subotu 15. lipnja od 21 sat.

Odmah uz more, uz znameniti opatijski park Angiolina, u jedinstvenom spoju kamena i flore, Davor Radolfi otvorit će sezonu vrhunskih koncerata i predstava. Uz prateći bend Ritmo Loco Radolfi će s gostima i prijateljima Zoricom Kondža, Tedijem Spalatom i Brunom Krajcarom, proslaviti svojih trideset godina karijere na koncertu “Da života imam dva”.

Gitaru je uzeo u ruke 1968. godine, inspiriran kao svi u to vrijeme Beatlesima. Iste godine je glumio u filmskom klasiku “Imam dvije mame i dva tate” Kreše Golika s filmskim velikanima Fabijanom Šovagovićem, Mijom Oremović, Reljom Bašićem i Igorom Galom. Poznato zagrebačko okupljalište mladih, Zvečka pomoglo je mladom Radolfiju da on i gitara postanu nerazdvojni. Sedamdesetih godina, Radolfija inspirira umjetnost i odlazi u Italiju na studij dizajna. Družio se sa studentima iz cijeloga svijeta, a posebno s latinoamerikancima. Uz njih je otkrivao ritmove milonga, sambite, tanga, cubane i ostalih glazbenih pravaca srednje i južne Amerike. Rodbinske veze u Argentini i studentska druženja odredile su i njegov glazbeni pravac. S prijateljima koji vole latino američku glazbu, sredinom osamdesetih godina u Zagrebu, okupio je bend Ritmo Loco, a 1989. godine predstavio je svoj prvi singl “Tvoje ime kao ime ruže”. Hitovi “Da života imam dva”, “Božja Arija”, “Mog života jidra”, “Samo jednom se voli”, “Neka živim kako živim”, zatim “Na bačvama vina”, “Vino me je opilo” i vrhunske interpretacijske obrade “Kad uistinu voliš ženu” , “Ne diraj moju ljubav”, “Majko da li znaš”, “Pred tvojim vratima”, “Jute san se zajubija” obilježili su karijeru Davora Radolfija. Sa svojim kolegama je ostvario i zapažene duete:“Ljubav je tvoja kao vino” s Oliverom Dragojevićem, “Samo dvije riječi” s Vannom, “Ura” s Brunom Krajcarom, a surađivao je i s klapom Maslina, Terezom Kesovija i Zoricom Kondža.

Koncert u prekrasnom ambijentu pod zvjezdanim opatijskim nebom najljepši su odabir za slavljenički koncert Davora Radolfija i Ritmo Loca.

More in pop!mix/najave

To Top