Connect with us

POP!MIX

Aleksandra Slađana Milošević i riječki Whiteheads predstavljaju video spot za pjesmu – „Na Badnju večer“

pop!mix/news

Aleksandra Slađana Milošević i riječki Whiteheads predstavljaju video spot za pjesmu – „Na Badnju večer“

Aleksandra Slađana Milošević

Ususret najljepšim blagdanskim trenucima, riječki Whiteheads, predvođeni Davorom Toljom, kreativnom snagom kultnog synthpop dua Denis & Denis, predstavljaju video spot za pjesmu „Na Badnju večer“ u duetu s divom regionalne scene – Aleksandrom Slađanom Milošević.

Nakon što su nedavno predstavili svoj prvi singl, „Što je bilo“, Whiteheadsi su nam početkom prosinca pripremili novu glazbenu suradnju s beskompromisnom glazbenom ikonom koja je angažirana na svim poljima kulture, Aleksandrom Slađanom Milošević. Pjesmom su u ovo blagdansko vrijeme prenijeli poruku da je glazba radost i ljubav koja spaja, a ne dijeli. Kako je sama diva izjavila prilikom predstavljanja singla – „Svijet je stvoren i opstaje na pozitivnim porukama, a ne razdoru. Zajednički moto naše suradnje i poruka ljudima je – Spajaj i živi u miru!“

I ova je pjesma izašla iz radionice provjerenog dueta – skladatelja Davora Tolje i autorice teksta Alide Šarar. Pjesma je snimana u suradnji dva glazbena studija – poznatom riječkom studiju “GIS” pod producentskom palicom Mateja Zeca i Davora Tolje, i “Hill River“ studiju iz Zemuna pod tehničkim vodstvom Dragana Novakovića i snimatelja Srđana Popova. Aleksandra Slađana Milošević u ovaj se projekt nije uključila samo kao pjevačica. Svoj obol pjesmi dala je i kao gitaristica i koaranžerka, a danas je predstavljen i video spot koji nosi njezin redateljski potpis.

Interesantno je spomenuti da je u pjesmi korištena tema iz tradicionalne škotske pjesme “Auld Lang Syne” kojom se širom svijeta, u ponoć, obilježava ispraćaj stare godine. Akcent na ovoj temi gajdama je dao Hayden Chrisholm, Novozelanđanin škotskog porijekla.

Dječački snovi i glazbeni hedonizam povezali su nekoliko generacija riječkih glazbenika u postavu ovog sjajnog benda. Whiteheads su Davor Tolja (Denis & Denis), Joško Serdarević (Xenia), Damir Komnenović, Boris Grgić i Ivan Krševan Komnenović.

Whiteheads

Osim povratničkog singla i suradnje sa Aleksandrom Slađanom Milošević, Whiteheadsi planiraju još mnogo toga za iduću godinu, a detalje će javnosti otkriti uskoro.

WHITEHEADS @ Facebook

More in pop!mix/news

To Top