Connect with us

POP!MIX

Riječki Atmospheric singlom ‘Ako tko pita’ predstavlja peti studijski album “Skrivena duga”

pop!mix/news

Riječki Atmospheric singlom ‘Ako tko pita’ predstavlja peti studijski album “Skrivena duga”

Riječki Atmospheric singlom ‘Ako tko pita’ predstavlja peti studijski album “Skrivena duga”

Pjesma ‘Ako tko pita’ 7. je singl kojim riječki glazbeni projekt Atmospheric predstavlja svoj 5. studijski album “Skrivena duga”.

‘Ako tko pita’ pjesma je čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je Atmospheric njome želio prenijet je poruka o svojevrsnoj letargija koja je prisutna u mnogima. Nezadovoljstvo u raznim segmentima ljudskog postojanja teret je kojeg nije lako nositi, ali opet opcija koju mnogi radije odabiru.

Šuti, dobro je, ne talasaj – umjesto odluke i borbe za bolje. Ljudi traže bijeg iz stvarnosti, jaka je želja za povratkom u priodni čovjekov svijet, samo treba hrabrosti za taj prvi korak. A kad se dogodi, sve se mijenja, na bolje!

SPOT – AKO TKO PITA

Lado Bartoniček (vokal, gitare, klavijature i programiranje), Martina Majerle (vokal) i Marko Sedlak (solo gitara), ovim albumom obilježavju 20. godišnjicu djelovanja benda. U pedesetak minuta i kroz 13. pjesama, ispričali su svoju glazbenu priču koja je presjek zajedničkog stvaranja od samih početaka Atmospherica sve do danas.

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Lado osim obrade pjesme ‘Iznenadi me’, grupe Xenia iz 1983. godine (autor Robert Funčić) u kojoj je ženski gost-vokal Mirna Škrgatić, i za koju Lado potpisuje aranžman. Album nosi naslov po istoimenoj pjesmi koju su odlučili predstaviti u dvije verzije. U drugoj, dužoj verziji ‘Skrivene duge’ vokal je Mia Egredžija iz riječkih Putokaza, a na albumu gostuju i Franjo Jardas, koji je odsvirao bas gitaru u pjesmi ‘Samo me sanjaj’, i Ivo Huljev na električnoj gitari u pjesmi ‘Ako tko pita’.

Autori fotografija su Ana i Lado Bartoniček dok postprodukciju naslovnice albuma potpisuje Viktor Pravdica. Tehnička podrška u realizaciji bili su Borut Kružić Hrvoje Dragosavić.

More in pop!mix/news

To Top