Connect with us

POP!MIX

Predstavljamo novi album grupe Mićo & Mačke: “U momentu”

pop!mix/news

Predstavljamo novi album grupe Mićo & Mačke: “U momentu”

Foto: Deyan Barić

Predstavljamo novi album grupe Mićo & Mačke: “U momentu”

Sasvim je lako priznati da nam je drago vidjeti, u današnje doba globalne neizvjesnosti ali i dominacije digitalnog streaminga, da se netko odlučio izdati glazbeni album, čak i u klasičnoj – fizičkoj formi. Tim više što se radi, za naše podneblje, već pomalo o endemskom žanru, mješavini čistoga rocka i bluesa, ali glazbenom pravcu koji nam svakako nedostaje.

Stoga, za sva žedna uha, u prvim tjednima nove godine, ispomoć stiže iz pravca kultnog, urbanog benda Mićo & Mačke, koji ovih dana dopunje svoju pjesmaricu šestim studijskim albumom. Govorimo  o jednom od  najdugovječnijih hrvatskih country/blues/rockabilly i rock grupa, koja praši još od 80-tih, te su možda najpoznatiji po njihovom hitu “Crvena Kristina”. Iako je ulicama grada i vrhovima top lista „Crvena Kristina“ vozila još prije kojeg desetljeća, škripa njenih kočnica ostavila je podugački trag guma na asfaltu, a bend je nanizao albume: „Dugo i polako“, „Mačke“, „Rock’n’roll lektira“, „Iz druge perspektive“ i napokon snimka u živo „Live at Route 66“.

Posljednji, i relativno vruć album nosi naslov „U momentu“ i predstavlja zbirku novih skladbi koje su nastale u proteklih pet godina.
Vrijeme i okolnosti u kojima živimo uvijek su izazov za pravog rockera, za svojevrsni komentar života, često potaknut nedosanjanim snovima i tegobnim okruženjem, pa su tako i ove skladbe u rasponu od veselih, ljetnih ili pak prigodničarsko božićno novogodišnjih, preko rockabilly tema (omiljenog Mićinog idioma) – dotakle ne bez jetkosti, našu današnjicu.

Često je to život kojeg bismo najradije zaboravili, no jednom rockeru upravo je ta stvarnost, vrijedan motiv. Vođa benda, autor i vodeći vokal, uz povremenu sjajnu pratnju Anite Gossain, je Mićo Vujaklija koji hrabro, usprkos bremenu godina i nezavidnih životnih okolnosti i dalje nalazi snage i ljubavi da nas razveseli svojom odanošću rock izričaju koji traje već preko četrdeset godina.

Novi album možete nabaviti u prodavaonicama Aquarius recordsa ili poslušati na popularnim streaming servisima:

https://deezer.page.link/HzD4bQCpsQnQcavs6

https://open.spotify.com/album/2SWwwvLX3K1oUqFolsECdt

 

More in pop!mix/news

To Top