Connect with us

POP!MIX

Počinje 3. Backstage Live Pula 2021 – FORQ i Antonio Sanchez Quartet!

pop!mix/news

Počinje 3. Backstage Live Pula 2021 – FORQ i Antonio Sanchez Quartet!

Počinje 3. Backstage Live Pula 2021 – FORQ i Antonio Sanchez Quartet!

Čak dva inozemna jazz kvarteta koji okupljaju vrhunske jazz glazbenike, ovoga će ljeta obogatiti kulturnu, a ujedno i turističku ponudu u Puli! U sklopu jazz festivala 3. Backstage Live Pula 2021. nastupa američki instrumentalni fusion kvartet Forq (6. srpnja) i Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley (15. srpnja). Koncerti će se održati u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 21 sat!

Ove smo glazbenike trebali gledati već prošloga proljeća u Puli, no Festival je zbog pandemije koronavirusa morao biti odgođen.

“Intencija Backstage Live Pula Festivala je to da se čuju što je moguće različitije vrste glazbe i da se razbije taj stereotip o jazzu kao glazbi za intelektualce, glazbi koja nije za svakoga. Antonio Sanchez je stari znanac hrvatske publike jer je u Hrvatskoj nastupao kao bubnjar Dianne Reeves i Pata Methenyja”, istaknuo je pokretač i organizator Festivala te strastveni ljubitelj jazza Dražen Kokanović.

Fusion bandu “Forq”, koji je osnovao osnivač legendarne grupe Snarky Puppy, ovo je prvi hrvatski nastup. Band izvodi dinamičnu glazbu i posvećen je istraživanju novih zvukova. Grupu čine četvorica sjajnih improvizatora, ali najnevjerojatniji dojam ostavljaju njihove neobične i nezaboravne skladbe koje donose mješavinu žanrova.

Sastav su utemeljili klavijaturist Henry Hey, koji je svirao s Davidom Bowiejem, Empire of the Sun i Jeffom “Tainom” Wattsom, i basist Michael League, Grammyjem nagrađeni voditelj sastava Snarky Puppy.

Antonio Sánchez, višestruko nagrađivani i jedan od najtraženijih bubnjara na međunarodnoj jazz sceni, ovoga puta u Pulu dolazi kao dio super grupe talentiranih glazbenika – Antonio Sánchez Special Quartet with Donny McCaslin, Miguel Zénon & Scott Colley. 15. srpnja s njim nastupaju još tri vrhunska virtuoza: Miguel Zenon (alt saksafon), Scott Colley (kontrabas), Donny McCaslin (tenor saksofon).

Repertoar ove super grupe s korijenima u tradiciji i modernim zaokretom, pruža očaravajuću glazbenu avanturu u svakom trenutku!

Antonio Sánchez je snimao i nastupao na turnejama uz glazbenike kao što su Chick Corea, Gary Burton, Kenny Werner, Charlie Haden, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dee Dee Bridgewater i Dianne Reeves. Surađuje i s novijom generacijom glazbenika među kojima su i Joshua Redman, Chris Potter, John Patitucci, David Sanchez, Marcus Roberts, Avishai Cohen, Miguel Zenon, Scott Colley, Dave Samuels, Luciana Souza, Billy Childs i Claudia Acuña. Osim toga, void i vlastite sastave s kojima je snimio sedam albuma. U ostvarenju tih projekata uz njega su svirali slavni glazbenici, među ostalima Joe Lovano, Pat Metheny, Chick Corea, Christian McBride, Brad Mehldau, John Scofield i Miguel Zenon.

Photo credits: Justin Bettman

Ograničen broj ulaznica uskoro u prodaji online na ink.hr i na blagajni Istarskog narodnog kazališta.

Koncert će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će vrijediti na dane koncerata.

 

More in pop!mix/news

To Top