Connect with us

POP!MIX

Pikard predstavlja svoj prvi singl „Usamljen“

pop!mix/news

Pikard predstavlja svoj prvi singl „Usamljen“

Foto: PR

Pikard predstavlja svoj prvi singl „Usamljen“

„Usamljen” je prvi singl sastava PIKARD koji ujedno najavljuje njihov EP pod nazivom „Dekompozicija, Stavak 1″.

Pjesma odražava jedinstveni stil i glazbeni pravac benda, baziran na izravnim i emotivnim tekstovima te živopisnoj glazbi.

Pjesma “Usamljen” vrlo izravno iznosi osjećaje iz perspektive pojedinca koji prolazi kroz depresiju.

Tekst i glazba su napisani u kontrastu, gdje glazba, koja predstavlja vanjski svijet, pruža svojevrsni osjećaj nade i optimizma, dok tekst opisuje stvarno unutarnje stanje potištenosti i nemogućnosti promjene.

Pjesma je snimljena u Mikrofon studiju, a produkciju i mastering potpisuje Elvis Sršen Noa.

Animirani spot je napravljen u suradnji s poznatim hrvatskim umjetnicima, s idejom osvještavanja depresije kao jedne od najraširenijih bolesti današnjice, koja je u snažnom porastu nakon što je nastupila pandemija.

Glavni lik u spotu je poznati kazališni glumac Luka Dragić, koji je, kao prijatelj i potpora bendu, na neobičan način odlučio sudjelovati u Pikardovoj „mini kampanji” . Samu animaciju napravili su mladi, talentirani autori Petra Balekić i Pavao Stanojević, a pogledajte ga na linku:

„Cilj spota je bio istaknuti kako većina nas u svakodnevnici zapravo ne prepoznaje pojedince koji su potišteni te kako je unutarnji doživljaj nemoći vrlo snažan i najčešće u kontrastu s vanjskim dojmom.

Efekt tog kontrasta maštovito je i kreativno prikazan ovom predivnom animacijom.” – rekli su iz benda

Pikard je konceptualno osmišljen i osnovan 2021 g. od strane trojice kantautora, kao platforma spajanja različitih glazbenih pravaca.

Miksom različitih stilova i ideja svakog od članova benda, Pikard je dobio prepoznatljiv vokalno instrumentalni zvuk, prvenstveno zasnovan na snažnom izričaju emocija glavnog vokala, himničkim ritmovima te snažnim gitarskim rifovima.

Bend trenutno radi na materijalima za prvi EP, Stavak 1, koji, zajedno s ostalim EPjevima koje bend planira izdati, čini cjelinu zvanu Dekompozicija.

Pjesmu „Usamljen” slušajte na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/usamljen

More in pop!mix/news

To Top