Connect with us

POP!MIX

Jamie xx nakon dvije godine objavio novi singl ‘Let’s Do It Again’

pop!mix/news

Jamie xx nakon dvije godine objavio novi singl ‘Let’s Do It Again’

Foto: PR

Jamie xx nakon dvije godine objavio novi singl ‘Let’s Do It Again’

Londonski glazbenik, producent i i DJ Jamie xx jučer je (12.4.) za izdavačku kuću Young (Beggars Group) objavio novi singl, prvi nakon dvogodišnje pauze. Nakon što je vrijeme od hvaljenog singla ‘Idontknow’ iz 2019. proveo koncentrirajući se na novu glazbu, ‘Let’s Do It Again’  njegov je trijumfalni povratak i prvi uvid u ono što nam ovaj londonski glazbenik i DJ priprema tijekom naredne godine. Ovo je dramatična, napeta, katarzična pjesma. Himnični, radostan poziv na akciju, satkan oko nepopustljivog “I get higher and higher… Let’s do it again” vokala.

Jamie je pjesmu dorađivao tijekom prošlogodišnjih DJ setova diljem svijeta, a posljednja verzija ‘Let’s Do It Again’ skrojena je za njegove nadolazeće live svirke koje će održati širom UK-a, SAD-a i Europe, i predodređena je postati instant Jamie xx live klasik, kao što je to bio slučaj s pjesmama ‘Gosh’‘Loud Places’ i ‘Girl’. Na listi potvrđenih svirki je i ovogodišnje izdanje Coachella festivala na kojem će Jamie premijerno predstaviti ostatak svoje nove glazbe, i veliki jesenski event u New Yorku, na Forest Hills stadionu u Queensu, za kojeg je izvođače birao Jamie osobno, a line up čine jaka imena elektroničke sceme Four TetFloating PointsAvalon Emerson i Omar S.

foto | Laura Coulson

U međuvremenu, Jamie xx nastavlja i rad vezan na debitanski album “In Colour” nominiran za prestižne nagrade Grammy, Mercury Music Prize i Brit Awards. Nastavlja i suradnju ​​s kolegom iz grupe The xx Oliverom Simom, producirajući njegov debitantski singl ‘Romance With A Memory’ i nedavno objavljeni ‘Fruit’.

 

Ekipa grupe The xx prošli mjesec su na Apple Music 1 počeli s emitiranjem svoje mjesečne emisije Interludes, u kojoj će se trojka izmjenjivati u ulozi voditelja. Prvu je vodio Oliver Sim, a najnovijom epizodom (emitirana 12.4.) kormilario je Jamie. Istraživao je omiljene zvukove ljeta i predstavio radove gostiju među kojima su Romy, Oliver Simm, Robbie Chater iz australske glazbene skupine The Avalanches, Four Tet, DJ Koze, Lykke Li, Floating Points i Olafur Eliasson.

 

More in pop!mix/news

To Top