Connect with us

POP!MIX

Alba&Leo prkose Netflixu i briju svoj film

pop!mix/news

Alba&Leo prkose Netflixu i briju svoj film

Alba&Leo prkose Netflixu i briju svoj film

Alba&Leo predstavljaju drugi singl s nadolazećeg “Adultish” EP-a: “Won’t Be Back Soon”. Radi se o delikatesnom popu snimljenom i produciranom u Londonu gdje su Alba i Leo proveli gotovo dvije godine, napajajući se raznovrsnim umjetničkim strujama londonske scene. Ipak, kreativna iskra često bi se dogodila tek kada bi se slegli dojmovi na povratku kući.

Foto: Matej Grgić

Alba je tako “Won’t Be Back Soon” skladala jednog ljeta u Hrvatskoj, pjevušeći za volanom na povratku s nastupa na jazz festivalu. U Alba&Leo aranžmanu s dvije akustične gitare pjesma je uskoro osvojila simpatije na londonskim nastupima te odnijela 2. nagradu na “Absolute Music Best Song Competition 2017”, u čijem su žiriju sjedili Frank Turner i Mungo Jerry.

Na studijsko izdanje pjesme je zatim svoj pečat ostavio nagrađivani producent Gerry Diver, brišući granice između akustičnog zvuka i elektronike te provodeći slušatelja kroz gotovo nestvarne glazbene pejzaže.

No, kako ni London nije uspio oteti Albu&Lea Rijeci, svoju fascinaciju tim nedokučivim gradom odlučili su prikazati i u spotu. Mladi redateljski team Nataše Antulov i Karla Čargonje uz talentiranu glumicu u usponu Doru Čiču, dohvatili su dašak te riječke nedokučivosti prizorima ulice koja se godinama oblikuje kolektivnim umjetničkim naletima.

Neuhvatljivost i neizvjesnost svakog budućeg trena je upravo ono čemu se divi ova pjesma. Podsjeća nas da nema smisla pretjerano “razbijati glavu” o nepredvidljivom, puno je slađe predati se tom neminovnom uzbuđenju.

“Don’t reach for Netflix to get some magic” pjeva Alba, ajmo jednostavno “brijati svoj film”.

 

More in pop!mix/news

To Top