Connect with us

POP!MIX

Nashville: Stiže treći samostalni album Zacka Dusta

pop!mix/news

Nashville: Stiže treći samostalni album Zacka Dusta

Nashville: Stiže treći samostalni album Zacka Dusta

Zack Dust, americana, folk, country i blues kantautor iz Varaždina, osnivač legendarnih Voodoo Lizards koji uspješno gradi internacionalnu karijeru, u Nashvilleu završava treći samostalni album uz glazbenike koje je slušao kao dijete i sanjao kako s njima svira.
Zackova karijera u Americi započela je kada su se dvojica producenata iz Los Angelesa, Jimmy Rip (producent i guitarista Micka Jaggera, Jerry Lee Lewisa, Willie Nelsona, Television…) i Bernard Fowler (The Rolling Stones, Ronnie Wood, Herbie Hancock…) zainteresirala za njegovu glazbu, što je rezultiralo ponudom da snimi solo album u Hollywoodu.
Prvi je album,  „The Other Side Of Ocean“, prodan u više od 10.000 primjeraka, a Zack je odsvirao stotinjak koncerata. Suradnja sa poznatim glazbenicima nastavila se i na sljedećem albumu “Justice“, objavljenom tri godine kasnije, na kojem je gitare snimio Marc Ford (The Black Crowes) koji je i producirao album.Za novi album Zack je ponovo okupio glazbenike s vrha američke country i rock scene. Njegove su nove pjesme privukle poznatog američkog kantautora Darrella Scotta, sa kojim je snimio duet za pjesmu »Drinking My Life Away«. Darrell na albumu također svira i pedal steel. Mickey Raphael, koji je već 50 godina dio benda legendarnog Willie Nelsona novi je Zackov album obogatio svojom usnom harmonikom, a uz njega tu su još i Peter Keys (Lynyrd Skynyrd) na orguljama i wurlitzeru, Jim Hoke (Paul McCartney, Dolly Parton) na saksofonu, Sharlotte GibsonPatrick McAvinue, te veliki Cowboy Eddie Long (Hank Williams Jr., Jamey Johnson). Sa Stacy Michelle, dugogodišnjom vokalisticom u bendu Kid Rocka, Zack je snimio duet za pjesmu »Troubles Will Soon Be Over«,

Snimanje albuma je završeno, a ovih dana Zack će album miksati u Nashvilleu sa producentom Vanceom Powellom, višestrukim dobitnikom Grammya i producentom imena kao što su Chris Stapleton, Jack White i Arctic Monkeys.
U iščekivanju novog albuma, Zack Dust nakon duljeg vremena ima i novi bend. Uz Toma Košića, koji je snimao bas i na novom albumu, tu su Igor Vugrek na bubnjevima i Rajko Lončarić na gitari, mandolini i klavijaturama, dok Zack ostaje vjeran svojoj gitari, usnoj harmonici i banju.

More in pop!mix/news

To Top