Connect with us

POP!MIX

Nikola Vranjković poziva na ekskluzivan koncert

pop!mix/najave

Nikola Vranjković poziva na ekskluzivan koncert

Nikola Vranjković poziva na ekskluzivan koncert

Nikola Vranjković, poznat i kao nekadašnji frontmen kultnog beogradskog benda Block Out, izgradio je uspješnu samostalnu karijeru te će se u pratnji vrhunskih glazbenika hrvatskoj publici, 23. svibnja, premijerno predstaviti ekskluzivnim koncertom u zagrebačkom klubu Sax!

Ususret koncertu Nikola Vranjković je, osvrnuvši se i na aktualni album, podijelio neka od svojih iskustava stečenih tijekom svoje svestrane i, kako ističe, nezavisne glazbene karijere koja traje već više od 25 godina:

“Bavim se muzikom jako dugo i kao muzičar i kao neko kome muzičari daju poverenje da sa njima učestvuje u stvaranju njihovog zvuka na koncertima ili u studiju. Uživam u tome i dok je tako nemam nameru da nešto bitno menjam na tom putu. Podjednako je veliko zadovoljstvo kada odsvirate dobar koncert, napravite dobar zvuk bendu na koncertu ili nešto dobro smiksate u studiju. Sarađivao sam sa mnogo kvalitetnih umetnika u regionu i to je nešto što ne može da se meri novcem, top listama ili brojem karata. Mislim da će vam svaki muzičar, producent ili ton majstor ovo potvrditi.”

Neki od istaknutih glazbenika s kojima je Vranjković, kao glazbenik, koncertni audio inženjer ili glazbeni producent, surađivao su Bajaga i Instruktori, Massimo, Darko Rundek, Eyesburn, Darkwood Dub, Goblini, Orthodox Celts, E-Play te sve popularniji hrvatski bend Lika Kolorado. Svakako se ističe i suradnja s riječkom grupom Let 3, između ostalog i jer je album “Veronautika” dobio ime po pjesmi snimljenoj s Damirom Martinovićem Mrletom.

Album je to na kojemu je Vranjković puno pažnje posvetio svakom detalju, album za koji je čekao prave riječi, prave note i prvo vrijeme. Čekalo se cijelo desetljeće, no čekanje se, kako svi tvrde, isplatilo. “Veronautika” je proglašena jednim od najboljih regionalnih albuma. Recenzije pršte pohvalama i impresivnim opisima, no Vranjković ističe kako u procesu stvaranja albuma nije razmišljao o tome kako će biti prihvaćen od strane kritike – umjesto toga bio je fokusiran na srž samih pjesama, punoću glazbe i iskrene emocije koje album nosi:

“Nisam nikada razmišljao o tome kako će reagovati publika ili kritika. Mislim da to nekoga ko je u procesu stvaranja nekog dela može samo da odvede u stranputicu. Dugo sam sklapao ceo album pre studija, falilo mi je nekoliko strofa, nekoliko tema i čekao sam da se pojave. Snimanje je trajalo dve godine i posle pauze miksali smo još sigurno pola godine. Radili smo uglavnom u improvizovanom studiju u jednom selu pored Dunava. Nekako nam je ovaj put sve bilo važnije od savršenih tehničkih uslova. Nekoliko pesama sam već uživo izvodio sa Block Out-om, ali kao da mi je uvek nešto falilo pa ih nisam snimao. Kad je sve došlo na svoje i te pesme su konačno dobile svoj studijski život. Mnogo muzičara je učestvovalo u snimanju Veronautike i svima se puno zahvaljujem na pomoći.”

S nestrpljenjem se čeka i ekskluzivan premijerni nastup u Zagrebu na kojeg Nikola Vranjković i osobno poziva:

“23.5. sviramo prvi put u Zagrebu. Biće to ujedno i promocija duplog CD-a Veronautika. Radujemo se koncertu i susretu sa publikom i sa kolegama muzičarima. Odsvirali smo u poslednje tri godine preko sto koncerata na kojima smo uživali zajedno sa publikom. Nadam se da će nam i ovaj zagrebački ostati u lepom sećanju. Vidimo se 23.5.u Saxu!” 

Za odličnu koncertnu večer, uz svestranog beogradskog glazbenika Nikolu Vranjkovića (gitara, vokal) pobrinut će se: Ivan Zoranović (klavijature, gitara, vokal), Ivan Mihajlović (bas gitara), Danilo Nikodinovski (gitara), Milan Vučković (gitara), Vladan Božilović (bubanj), Nikola Vranjković (gitara, vokal). Važni članovi Nikolinog tima, koji će doprinijeti vrhunskoj atmosferi koncerta, su Miloš Momirov na miks pultu te Arsa Zlatković na rasvjeti.

Nakon spektakla u beogradskoj Kombank dvorani koji je prema riječima novinara “razvalio kontinuum prostora i vremena” te već sada iznimnog interesa i ovaj zagrebački nastup, nešto intimnijeg karaktera, zasigurno će biti večer lijepih iznenađenja i koncert za pamćenje.

Ne propustite! 
Premijerno gostovanje u Hrvatskoj prava je prilika za upoznati se s opusom ovog glazbenog genijalca!

Broj ulaznica za ekskluzivan premijerni koncert Nikole Vranjkovića, 23. svibnja u zagrebačkom klubu Sax, je ograničen. Po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna ulaznice je moguće kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba. Ukoliko ne budu rasprodane ulaznice će na dan koncerta, po cijeni od 100 kuna, biti dostupne na ulazu u klub.

 

More in pop!mix/najave

To Top