Connect with us

POP!MIX

Singlom “Vrijeme stalo” SACHER predstavlja novi album i najavljuje zagrebački koncert

pop!mix/news

Singlom “Vrijeme stalo” SACHER predstavlja novi album i najavljuje zagrebački koncert

fotografija: Branka Sacher

Singlom “Vrijeme stalo” SACHER predstavlja novi album i najavljuje zagrebački koncert

“Naslov albuma “Biser, ambra, jantar’”metafora je za transformaciju boli u ljepotu. Sva ta tri dragocjena materijala nastaju iz muke i boli: biser iz školjke koju zrno pijeska ozlijeđuje i muči dok prerasta u biser, ambra je tvar koja oblaže oštre neprobavljive kljunove mekušaca kojima se hrane kitovi i koju izbacuju iz sebe da bi je ljudi skupljali i koristili kao skupocjenu supstancu u proizvodnji parfema. Jantar konačno, nastaje od smole koju pušta ozlijeđeno drvo. U sve tri instance bol se transformira u nešto vrijedno i više ne žulja, nestaje.

Svjestan sam da se bol i rane prodaju najbolje, da suze uvijek imaju prođu. Ali ja sam sebi davno obećao (kaže naslovna pjesma) da me neće čuti na placu vikati “Biser, ambra, jantar…”
Srđan Sacher

Povratak na scenu ”totalno drukčijeg od drugih”Srđana Sachera i njegovog novog benda SACHER, najavljenog singlom i video spotom ‘Mene nisi nikad volila’, nastavlja se objavom drugog po redu singla – pjesme “Vrijeme stalo”:

I dok je prvi singl “Zaherovski kompleksna pjesma, naizgled melankoličnog naslova ali koja puca  od energije”, novi nas singl podsjeća da u svakoj Sacherovoj pjesmi ima više muzike nego inače u cijelim albumima.

Pričati o pjesmama iz srca i iz duše totalno je profanirano, ali ne znamo otkud je te pjesme isčupao. Sacher sam kaže da ih je vuduom dozvao odonda, i možda mu trebamo povjerovati.

Oba singla uvod su u novo Sacherovo dugosvirajuće remek djelo – album intrigantnog naslova – “BISER, AMBRA, JANTAR”, koji je od danas je dostupan u fizičkom i digitalnom obliku.

Dok slušamo pjesme s albuma, kao da smo se ukrcali u vlak koji nas vozi u neko drugo vrijeme kad je život bio pun života, u vrijeme koje možda nikad nije postojalo, ali moglo je i još uvijek stigne.

(Vizual | Daniel Ille)

Glazbu i tekstove na albumu potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda SACHER kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi, čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal) i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Za konačni zvuk albuma, prema Sacherovim riječima, najzaslužniji je producent Zvonimir Dusper-Dus, koji je, kroz njihovu višemjesečnu suradnju na albumu, postao članom benda. Dus je svoj doprinos albumu dao i kao glazbenik svirajući klavijature – klavir, Wurlitzer, melodiku i vrlo rijedak instrument – Hohnerov Pianet. 

Koncertna premijera albuma najavljena je za četvrtak, 7.11. u zagrebačkom klubu Boogaloo, gdje nas, uz nove pjesme očekuje Sacherov glazbeni presjek od vremena Haustora i Vještica.

U ovoj glazbenoj retrospektivi i novitetima s albuma “Biser, ambra, jantar”, za svirku uživo Sacher nam, i nakon 40 godina glazbene karijere priprema svoj prepoznatljiv Sacher-POP: “Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon kiše, dok je još sve natopljeno.”

Ulaznice za koncert po cijeni od 60 kn u prodaji su od petka, 20.9. u sustavu Eventim i svim prodajnim mjestima Eventima.

More in pop!mix/news

To Top