Connect with us

POP!MIX

Harfistica Doris Karamatić posebna gošća na novom albumu Mladena Burnaća

pop!mix/news

Harfistica Doris Karamatić posebna gošća na novom albumu Mladena Burnaća

Harfistica Doris Karamatić posebna gošća na novom albumu Mladena Burnaća

Zagrebački kantautor Mladen Burnać u vrijeme samoizolacije bio je izuzetno vrijedan, te je započeo snimanje novog albuma u karijeri.

Radni naslova istoga je Knjiga poezije. Kako kaže, u pitanju je hrabar album poezije, sniman samo sa dvije gitare, te uz par glazbenih gostiju.

Mladen je tako na svojim stranicama otkrio prvu gošća na albumu, a to je jedna od ponajboljih harfistica na ovim prostorima, Doris Karamatić  (klasično školovana glazbenica, diplomirala na glazbenoj Akademiji u Zagrebu, te usavršavana u Beču kod prof. M. Stadler).

“Sa ponosom Vam danas predstavljam sjajnu harfisticu – Doris Karamatić, koja je anđeoskim zvucima harfe i svojom glazbenom dušom, oplemenila dvije pjesme na mojem novom albumu. Hvala ti Doris!”  (napisao je Mladen na svojem Facebook i Instagram profilu).

Kao što sam već spominjao, vrijedno radimo na mojem novom albumu, naziva “Knjiga poezije”. Snimamo ga kolega Dragomir…

Gepostet von Mladen Burnać am Montag, 1. Juni 2020

Mladen o novom albumu:

“Moj kolega, vrsni gitarista Dragomir Herendić -Dragianni i ja, radimo na mojem novom albumu (10-tom u karijeri), radnog naziva “Knjiga poezije”. U pitanju je malo iznenađenje, jer ćemo ga cijelog snimiti (uglavnom), samo uz dvije akustične gitare. Također, nisu u pitanju niti uobičajene pop pjesme sa refrenima, već će to biti na jedan posve drugi način. Naime, kako mi stihovi često izlaze u raznim zbirkama poezije, odlučio sam ih snimiti uz pratnju gitara i uobličiti u ovakvo djelo. Za sada smo stigli do devete pjesme. Naravno, budući je ovo vrijeme snažne “nabrijane” glazbe i produkcije, potpuno sam svjestan toga, da je ovakav pothvat, “apsolutno “borba protiv vjetrenjača”. Ipak, bez obzira na sve to, idem hrabro u ovo…jer ipak mislim, da ljudi na kraju zavole i pamte samo one pjesme koje su ih taknule u srce, koje imaju neku emociju. Sve drugo je samo stvar ambalaže. Ovaj album, radimo sa puno ljubavi prema glazbi i poeziji, te se toplo nadam, da će ove pjesme pronaći svoje srodne duše. Recimo da su one upućene ljudima, koji razmišljaju o sebi i koji su prošli puno toga u životu. Pored gitara, u nekoliko pjesama biti će i par eminentnih gostiju na flauti, klaviru, violini, saksofonu i harfi. Obzirom na stanje, izlazak albuma planiramo kada se malo smiri ova situacija oko Covida-19.”

 

More in pop!mix/news

To Top