Connect with us

POP!MIX

Gospodari noći – “Imenom garantiramo duge, lude i zabavne noći”

pop!mix/interview

Gospodari noći – “Imenom garantiramo duge, lude i zabavne noći”

Gospodari noći – “Imenom garantiramo duge, lude i zabavne noći”

“Gospodari noći” novi je singl i spot Željka Bebeka napravljen u suradnji s tamburaškim sastavom Gospodari noći, s kojim su krenuli u osvajanje domaćeg etera. Pjesmu potpisuje sjajan autorski tim Nenad Ninčević (tekst) i Branimir Mihaljević (glazba i aranžman), dok iza spota stoji sve traženiji redateljski dvojac Sandra Mihaljević i Igor Ivanović. Prekrasni kadrovi spota dali su poseban naglasak na samu pjesmu, koja je oduševila kako Bebeka, tako i Gospodare noći. Što mladi glazbeni sastav ima u planu za svoje mahom stečene obožavatelje i tko su zapravo Gospodari noći pitali smo pjevača i gitaristu Martina Jimmyja Gelića.

Tko su zapravo Gospodari noći?
Gospodari Noći su jedan mladi bend, nastao od dobrih prijatelja rasutih po raznim sastavima, prijatelja s puno glazbenog iskustva, kako u zabavnjačkim vodama, tako i u klasičnim. Dolazimo iz Sesveta, preko Vrbovca, pa do Križevaca, ali nam je Zagreb glavna baza. U bendu sviraju Marko Vicković (tambure), Štefan Đurković (bubnjevi), Matija Dananić (bas gitara), Ivan Lisak (harmonika) i ja, Martin Jimmy Gelić (vokal i gitara).

Koji su vam uzori na domaćoj sceni?
Naša scena sadrži širok spektar izvođača s različitim žanrovima, od novih glazbenika koji unose nove ideje i svježinu na scenu, do “starosjedilaca” koji već godinama uspješno nastupaju. Od svakog se može nešto naučiti, tako da nemamo konkretno uzore, već se trudimo od svakog izvući najbolje.

Suradnja sa Željkom Bebekom uspješno vam je prošla i osvojili ste velik broj novih slušatelja. Kakvo vam je bilo iskustvo surađivati sa tako iskusnim glazbenikom?
Jedno iznimno veliko i bitno iskustvo s osobom koja dekadama vlada regijom. Od početka s Bijelim Dugmetom do solo karijere. Osoba od koje se može jako puno naučiti, koja je nesebično spremna dati kvalitetan savjet. Suradnju s njim smo objeručke prihvatili.

Imate li želje u budućnosti raditi još suradnji ili imate želju stvarati i izražavati se samo kao “Gospodari noći”?
Definitivno se želimo profilirati kao samostalan bend, ali svaka kvalitetna suradnja je dobro došla.

Ime benda zaista je mistično a možda malo i mračno. Kako ste došli do imena “Gospodari noći” i što ono za vas predstavlja?
Ime „Gospodari noći“ poteže mnoga pitanja. Jedno od njih je „je li pjesma dobila ime po bendu, ili bend po pjesmi?“. Nekako se to objašnjava samo po sebi. Za potrebe pjesme je trebao postojati i bend, tako da smatramo da su pjesma i ime benda na neki način blizanci, jer su stvorili jedno drugo. Nama se sviđa baš zbog te interakcije Bebeka i nas kroz pjesmu. Također, imenom garantiramo duge, lude i zabavne noći.

Čime se bave članovi benda kada ne sviraju?
Mi uglavnom uvijek sviramo. Bilo vezano uz obrazovanje ili uz karijeru. Puno nas još studira. Marko surađuje s raznim glazbenicima na sceni, Matija je tehničar za mehatroniku te se time i bavi, ali se paralelno priprema za Muzičku akademiju kao i Ivan, dok smo Štefan i ja već na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. On 2. godina udaraljki, a ja 5. godina glazbene pedagogije.

Skupili ste poprilično velik broj obožavatelja i već odradili veliku suradnju. Je li glazba u vašim životima na prvom mjestu ili se njom bavite za razonodu?
Glazba je svakom od nas životni poziv. Iznimno plemenit poziv, čak i privilegija. Sama reakcija i pozitivan feedback naših slušatelja dokazuje koliko nam glazba znači, koliko čvrsto smo „zagrizli“ za ovu suradnju te koliko ozbiljno ulazimo na domaću scenu.

Koji su vam planovi za budućnost? Možete li nam odati što nas još čeka ove godine?
Želimo se predstaviti široj publici, još definirat smjer i stil kojim želimo baratati. Isto tako postoji mogućnost objave nove pjesme, ali nam se nikuda ne žuri.

More in pop!mix/interview

To Top