Connect with us

POP!MIX

„Brisani prostor” Rundeka & Ekipe na bijelom LP-u!

pop!mix/interview

„Brisani prostor” Rundeka & Ekipe na bijelom LP-u!

„Brisani prostor” Rundeka & Ekipe na bijelom LP-u!

„Brisani prostor” Rundeka & Ekipe je na LP-u i to bijelom! Album je krajem prošle godine objavljen na CD-u i digitalnim servisima kao dvostruki EP.

Obožavateljima koji su prednaručili album, Darko Rundek je već potpisao kupljene primjerke ploče! No s obzirom na veliki interes za potpisanom pločom i nakon isteka datuma za prednarudžbe, u Menart multimedijalnoj knjižari je dostupan još ograničeni broj potpisanih primjeraka ovog dugoiščekivanog LP-a!

„Brisani prostor” je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora, Roka Crnića (Porto Morto).

Rundek & Ekipa su dvije godine improvizirali, pisali, snimali i miksali ovo hvaljeno izdanje koje je proizašlo iz sretnog susreta Darka Rundeka i grupe glazbenika okupljenih povodom obljetničke turneje Apocalypso NOW 2017., koja je dobila ime Ekipa. Prvo njihovo diskografsko izdanje je album međimurskih pjesama MURA MURA (Menart) s pjevačicom Andrejom Košavić Kurelec i pojačanjem iz Cinkuša.

Svaki od dva EP-a, odnosno strana ploče, uključuje po pet snažnih pjesama. „Brisani prostor” su mnogi proglasili jednim od najboljih albuma prošle godine. U kategorijama za novinarsku nagradu Rock&Off, pjesma “Mila” je bila nominirana za najbolju pjesmu godine, album „Brisani prostor” za najbolji album,  Rundek & Ekipa za Iskonovu nagradu publike. Rundek & Ekipa su također bili nominirani za Večernjakovu ružu u kategoriji za najboljeg glazbenika. Album je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji za album godine i najbolji album alternativne glazbe.

Mila spot

Voljeti stvarno spot

Tko su svi ti ljudi spot

Unutarnji glas spot

Popis pjesama:

A strana:

EP 1- DO

Zovu te

Ko duh

Tko su svi ti ljudi

Mila

Voljeti stvarno

B strana:

EP 2 – OD

Sex epilog

Novčić za sreću

New world

Biljka raste

Unutarnji glas

 

 

More in pop!mix/interview

To Top