Connect with us

POP!MIX

Stigao je treći album splitske grupe Ocean – ‘Korakom po nebu’

pop!mix/news

Stigao je treći album splitske grupe Ocean – ‘Korakom po nebu’

Foto: PR

Stigao je treći album splitske grupe Ocean – ‘Korakom po nebu’

Novi, treći po redu, studijski album splitske grupe Ocean “Korakom po nebu” dolazi kao najava velikog koncerta u KD Vatroslava Lisinskog 15. ožujka 2022. godine uz pratnju Big benda Joška Banova, gudačkog ansambla, i uz gostovanje brojnih eminentnih gostiju sa hrvatske i regionalne glazbene scene. 

Na albumu se nalazi 8 singlova snimljenih tijekom pandemijske 2020. godine u suradnji sa prijateljima benda i uz ekipu ponajboljih hrvatskih studijskih glazbenika. Koliko se ozbiljno pristupilo snimanju novog albuma najbolje govori poduža lista glazbenika i suradnika koji su sudjelovali u snimanju materijala.

Kompletna audio produkcija snimljena je uživo sa suradnicima i glazbenicima iz Splita, Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, dok je finalni miks povjeren sarajevskom producentskom timu na čelu sa Mahirom Sarihodžićem i Borjanom Miloševićem u njihovom čuvenom Longplay studiju u Sarajevu, koji potpisuje produkciju brojnih regionalnih estradnih zvijezda poput Dine Merlina, Sergeja Četkovića, Aleksandre Radović, Maye Sar i mnogih drugih.

Suradnja Sarajevskog producentskog dvojca sa splitskom grupom Ocean započela je na njihovom dvostrukom albumu “Kad me pogledaš” (Mosquito Records) iz 2018. godine, na kojem potpisuju produkciju 6 pjesama, a nastavila se produkcijom njihovog aktualnog, trećeg, albuma “Korakom po nebu” koji je bend objavio pod vlastitom etiketom Mosquito Records.

Stalnu postavu Oceana čine vokalni solisti Stjepan Radić i Marica Vilibić, dok autorski i producentski dio vodi splitski skladatelj Dino Damir Pleština. Dugogodišnja suradnja ovog trojca na njihovom novom albumu iznjedrila je 8 nadahnutih pjesama istančanog autorskog rukopisa i snažnih vokalnih izvedbi. Već sa prvom pjesmom na albumu započinje polusatno glazbeno putovanje nazvano “Korakom po nebu“. Naslov prilično objektivno sugerira atmosferu ovog glazbenog izdanja, albuma koji se oslanja na talijansku školu komponiranja, namijenjenog publici koja voli i cijeni pjesme izražajnih melodija i bogatih aranžmana.

Najavom velikog zagrebačkog koncerta u KD Vatroslava Lisinskog 15.ožujka 2022. splitski Ocean, nakon dvogodišnje koncertne pauze, čini ambiciozan iskorak na hrvatsku glazbenu scenu, a listom gostiju na kojoj su najveća imena hrvatske i regionalne glazbene scene, poput Zorice Kondže, najavljuju spektakularni koncertni doživljaj u kojem će skladbe sa novog albuma zaživjeti u moćnim aranžmanima big benda, gudačkog kvarteta i uzbudljivim live duetima sa legendama estrade.


Zorica Kondža

Sudeći prema objavama fanova na društvenim mrežama, mnogi su jedva dočekali najavu njihovog prvog velikog koncerta u Zagrebu. Brojni komentari obožavatelja koji prate singlove “Uzalud“, “Dug Ljubavi“, “Osmijesi u boji” i “Vrime Ljubavi” govore u prilog tome da je Ocean svojim pjesmama pogodio ukus publike i brojnih fanova kojih samo na Facebooku imaju više od 8 tisuća.

Top koncert koji se ne propušta! 

OCEAN:
Stjepan Radić, vokal
Marica Vilibić, vokal, violina
Dino Pleština, vokal, gitara
Siniša Ivelić, bubanj

Prateći i studijski glazbenici koji su svirali na albumu:

Borjan Milošević, bas
Martin Petračić, bas
Robert Vrbančić, bas
Marko Lazarić, bubanj
Dado Marinković, bubanj
Jan Ivelić, bubanj
Branimir Gazdik, bubanj
Zlatko Brodarić, gitare
Mladen Magud, gitare
Darko Aljinović File, klavir
Jurica Leikauff, klavir, hammond
Dražen Bogdanović, saxofon
Mahir Sarihodžić, klavijature

More in pop!mix/news

To Top