Connect with us

POP!MIX

Porto Morto ima jedan od najboljih albuma godine!

pop!mix/news

Porto Morto ima jedan od najboljih albuma godine!

Porto Morto ima jedan od najboljih albuma godine!

Porto Morto su prije samo nekoliko tjedana objavili dugoočekivano studijsko izdanje “PORTOPOP”, a upravo taj album našao se na listama najboljih domaćih albuma ove godine po mišljenju gotovo svih relevantnih kritičara i medija. Album je ušao i u prijedloge za nominaciju u kategoriji “Album godine” za nezavisnku novinarsku glazbenu nagradu Rock&OFF.

“PORTOPOP” je treći autorski LP album grupe Porto Morto, izdan i sniman u vlastitoj indiependent produkciji jeboTon, u studiju Šećer. Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, bend broji istih sedam članova (Matija Brajković/gitara, Matej Perić/bubnjevi, Marijan Uroić/udaraljke, Antun Aleksa/saksofon, Marin Živković/saksofon), kao i na prethodnom “Portofonu”. Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKUS) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik), a u masteringu im se pridružuju Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija). Album možete poslušati na svim streaming servisima.

Porto Morto – PORTOPOP
Bila je ovo vrlo produktivna godina za jedan od najkvalitetnijih domaćih bendova. Objavili su tri singla s odličnim popratnim video spotovima, a sva tri spota su snimili u vlastitoj produkciji. Singl “Vrijeme za čilanje” našao se i u prijedlozima za “Pjesmu godine” nagrade Rock&OFF.

Porto Morto su objavili session verzije singlova “Čekam ih” te “Vrijeme za čilanje” iz vlastitog studija Šećer, a objavljen je i remix pjesme “Čekam ih”. Nastupili su diljem Hrvatske i regije na festivalima i samostalnim koncertima unatoč pandemiji koronavirusa te su rasprodali koncert održan u sklopu “Ljeta u MSU” u lipnju ove godine.

Bend je izvodio autorsku glazbu uz filmove Bustera Keatona u zagrebačkoj Laubi i na Motovun Film Festivalu te su snimili Eksperiment za Porto Morto DJ set, a nastupali su s DJ setom u nekoliko navrata. Osim toga, igrali su i predstavu “Nepoznata iz Seine” u Teatru &TD u kojoj su svirali autorsku glazbu, ali i glumili.

Porto Morto – VRIJEME ZA ČILANJE (ft. Stil)

More in pop!mix/news

To Top