Connect with us

POP!MIX

Novosadski dvojac Vantiz za Lampshade Media objavio pjesmu ‘Recovery’

pop!mix/news

Novosadski dvojac Vantiz za Lampshade Media objavio pjesmu ‘Recovery’

foto: Marko Edge

Novosadski dvojac Vantiz za Lampshade Media objavio pjesmu ‘Recovery’

Miloš Đurić i Igor Trešnjić poznati kao Vantiz, dvojac je iz Novog Sada i spadaju među najplodonosnije i ingeniozne producente i izvođače globalne EDM scene iz južne Europe, točnije Srbije. Za kuću Lampshade Media objavili su singl “Recovery”,  prvi u seriji novoostvarenih radova i rezultat dvogodišnjeg eksperimentiranja.

Ubrzo po ulasku na EDM scenu, Vantiz su počeli izdavati za Skink Records etiketu iza koje stoji poznati nizozemski dvojac Showtek. Podržavao ih je i puštao Fedde le Grand, a puštali također i Tiesto i Diplo. Njihov singl ‘95’ dostigao je više od milijun i pol streamova na Spotifyju, dok je posljednji singl ‘Can U Feel It’ stigao na drugo mjesto Beatportove liste na kojoj se među prvih 10  održao 2 mjeseca. Duo kombinira mračne duboke ritmove, stvarajući eksploziju pozitivne, nesputane glazbene energije, s ritmom i beatovima koji neminovno zavode slušatelja.

– Početak naše suradnje datira još iz 2016. godine.  – kaže Igor – Nakon što smo se upoznali i odradili prvi b2b set na festivalu, kao pojedinačni izvodjači, počeli smo pričati o muzici, industriji, nastupima, te smo shvatili da obojica dijelimo sličnu viziju, ali i da zajedno možemo mnogo više. Ime ‘Vantiz’ je nastalo zapravo kroz jednu malo smiješnu priču. Naime, korijen imena potiče od engleske riječi ‘vanity’ odnosno taština, a odnosi se na ono sa čime se susrećemo dugi niz godina u muzičkoj industriji i to je nešto što želimo promjeniti. Pjesma ‘Recovery’ nastala je za vreme karantene i sama inspiracija za njezin nastanak bila je ta neka kolektivna potreba za oporavkom koju smo na metaforički način ispričali kroz odnos između dvije osobe.”

Poslije 5 godina konstantnog izdavanja i nastupanja dvojac je osjetio potrebu povući se “dok ne pronađemo to nešto u muzici koju radimo, na što ćemo biti svim srcem ponosni.“ kako sâmi kažu – nešto što će ih predstaviti baš onako kako oni rezoniraju muziku.

– Predhodne dvije godine radili smo na razvoju novog zvuka koji će karakterizirati svaku našu pjesmu. – kaže Miloš – Taj karakter pronašli smo u samom pristupu kreiranju muzike. Analogni zvukovi, ugodne melodije, emotivni vokali, a sve to kombinirano s ‘mračnim’ zvukom elektronike su samo neke od stvari. Nakon što smo napravili velik broj pjesama, teško nam je bilo odlučiti koja će biti prva. ‘Recovery’ zaokružuje sve ono što je nama bilo bitno za prvu pjesmu, a to je da ima karakter kojeg sam spomenuo ranije, emotivne vokale uključujući i vokale nas sâmih, i da je cijela svedena tako da je ljudi razumiju i osjete. Naravno, to ne znači da su ostale pjesme teže za razumjeti, već da je ‘Recovery’ jedan blagi uvod u naše muzičko razmišljanje. Publika od nas može očekivati puno iznenađenja, a siguran sam da će svima privući pažnju.”

More in pop!mix/news

To Top