Connect with us

POP!MIX

Konačno: Leut Magnetik objavio novi album

pop!mix/news

Konačno: Leut Magnetik objavio novi album

Konačno: Leut Magnetik objavio novi album

Splitski bend Leut Magnetik nakon 11 godina diskografske stanke, bez ikakve najave, objavio je novi album “Celuloza”. Kultni status bend je stekao početkom dvijetisućitih kada su objavili žanrovski različite sjajne albume “B612” i “Leut Magnetik” kojima su osvojili nominaciju za MTV nagradu te Porina za najbolji album urbane klupske glazbe. 2011. godine objavili su dva singla “ARHITEKT” i “sam na plesu” popraćene nagrađenim video spotovima mladih video umjetnika Branke Valjin i Natka Stipaničeva. Osim navedenih izdanja iza sebe imaju i brojne koncerte kojima su ostavili dubok trag na sceni te utjecali na brojne mlade bendove.

“Želja nam je bila objaviti ove pjesme povodom 20 godina od osnutka grupe Leut Magnetik, ali smo zakasnili. Sad, s godinu dana zakašnjenja, možete poslušati 10 dnevničkih zapisa nastalih onih dana kad smo svi bili kući. Čitav materijal snimljen je u našim stanovima, vikendicama i prostorima za vježbanje, ponekad smo bili sami, ponekad u dvoje.

Pjesme su nastale prirodno, iz skica, a prvi impuls bio nam je razveseliti jedni druge. Kasnije se razvila ideja o snimanju albuma koji bi nam ostao kao uspomena na rane dvije i dvadesete. Vizualno nam je savršeno odgovarala estetika fotografa Marka Ercegovića te je on autor fotografija koje prate album”, objasnili su članovi benda.

Sve pjesme su napisali, izveli, miksali i producirali članovi benda Leut Magnetik, osim pjesme “Dan po Dan” za koju tekst potpisuje Lota Tudor. Dodatni miks i master potpisuje Berko Muratović.

More in pop!mix/news

To Top