Connect with us

POP!MIX

Jedva čekamo iduće #Antivalentinovo 7!

pop!mix/news

Jedva čekamo iduće #Antivalentinovo 7!

Foto credit | Goran Berović

Jedva čekamo iduće #Antivalentinovo 7!

Ako se po Antivalentinovu dan poznaje, koje kao kalendarski prvi festival sada već sedmu godinu zaredom najavljuje onaj pravi početak koncertne sezoneonda se konačno imamo čemu veseliti. Jer Antivalentinovo #7, održano prošlog petka u punom Boćarskom domu donijelo je najavljeni spektakl, koji su predvodili Let3 s brojnim gostima, a junački uz njih odsvirali i general Vasilije Mitu i njegovo Živo blato, Alejuandro Buendija i njegovi vjerni Sinovi, te ekskluzivni gosti iznenađenja – Vili & DeBili, predvođeni Davorom i Vilijem Gobcem.

I ovoga puta, kao i prošle godine, Antivalentinovo je održano u nenormalnim okolnostima, još uvijek u sjeni pandemije, ali i psihoze uzrokovane ratom u Ukrajini, dajući mu osim antivalentinovskog štiha i onaj pred-apokaliptični, koji su dodatno naglasili Let3 sa svojim kostimima 4+1 jahača Apokalipse.

No sve to nije spriječilo antivalentinovsku publiku da se i ovaj put odazove i usprkos svemu učini i ovo izdanje festivala nezaboravnim.

Foto credit | Goran Berović

Alter ego Saše Antića Alejuandro Buendija sa svojim pratećim bendom prvi je stigao na stage, a na repertoaru su se našle mahom pjesme s albuma ‘Škrinja’ koju je otvorio splitskim westernom ‘Dešperado’, nakon koje su se zaredale ‘Dijagnoza’, ‘D.O.O.’, ‘Majmun i pas’, ‘Crkva’ i ‘Gang Bang 2020’,  dalje itekako aktualnim soundtrackom za naše psihičko stanje dvije godine kasnije. Buendiji se na stageu pridružio i Ivan Jurić Yuri, a zajedno su izveli spltisku himnu divljoj gradnji ‘Ziđan’ i ‘Ludi SplitYall’.

Foto credit | Goran Berović

Nakon šte se na pozornicu popeo sastav Živo Blato u četveročlanoj postavi, atmosfera u dvorani bila je već poprilično zagrijana. General Vasilije Mitu okupio je veliki broj vjerne publike koja je uglas s njim pjevala bezvremenske hitove ‘Estrada’, ‘Ubij se’, ‘Loš’, ‘Back to R’n’R’, ‘Kasap iz Đakova’ i ostale uspješnice. Bend je tijekom nastupa isporučio enormnu količinu žestoke hard’n’heavy svirke i energije koju je publika naglasila glasnim skandiranjem, a za nagradu im je general Mitu/Vuco a capella otpjevao refren  “Podigla me iz pepela” koju je popratilo zborno pjevanje cijele dvorane. Naravno, nastup Živog blata ni ovog puta nije prošao bez omiljene janjetine…

Foto credit | Goran Berović

Iste sekunde kada je Živo blato završilo na posebnom stageu u publici odjeknule su gitare i otkrile iznenađenje večeri – superbend Vili & DeBili koji uz oca i sina Gobca, Davora na gitari i vokalu i Vilija na bubnjevima i vokalu, zaokružuje producent Srđan Sekulović Skansi na basu, a za ovu prigodu pojačao ih je Ivan Mihaljević na gitari. Baštineći garažni rock i punk rock zvukVili & DeBili oduševljenoj publici premijerno su predstavili svoj debi album ‘No.1’. ‘Polako’, ‘Poslić’, ‘Preko mreže’, ‘Udari glavom’, ‘Psiho’, ‘Ringišpil’ i ‘Blue Moon’– sedam britkih i žestokih pjesama donijelo nam je pola sata besprijekorne vrhunske svirke, potvrđujući najave kako će Vili & DeBili zasigurno biti prava klupska koncertna atrakcija.

Foto credit | Goran Berović

Bolju pripremu za dramatični izlazak jahača Apokalipse u novim kostimima nismo mogli ni zamisliti. Let 3 je odmah udario u glavu nikad aktualnijom Dramom, uspostavljajući odmah direktnu vezu s okupljenom publikom, koja od prve do zadnje pjesme nije prestajala pjevati uz njih i njihove goste.

Zaredale su se sada već kultne ‘Ero s onoga svijeta’, ‘Vjeran Pas’, ‘Kontinentio’, ‘Omađijaj me’, ‘999’, ‘Izađi mala’, ‘Ženu varam’, pravi best of miks antologijskih Let hitova. Nedavno predstavljenu suradnju s Mr.Lee & IvaneSky  ‘Tvoje su priče Eiffelov toranj’, s Letovcima je izvela Ivanka Mazurkijević, a specijalni gost na pozornici bio je naravno i Siniša Vuco u izvedbi Goluba Vase,a Alen Vitasović pridružio im se u popularnom Profesoru Jakovu.

Foto credit | Goran Berović

‘’Bilo je baš moćno, jako…Energija u dvorani mogla se rezati nožem. Veliko hvala svima na angažmanu i podršci!’’ – rekao je nakon nastupa Prlja koji je besprijekorno predvodio bend u još jednom vrhunskom nastupu.

Atmosferu su još dodatno užarili TBF-ovci, Mladen, Luka i Saša u odličnoj mash-up izvedbi Glavanovo/Malo san maka i rock himni Izgubljeni, a kao šećer na kraju Letu se pridužila i Marina Perazić u Riječkim pičkama nakon čega je u publici nastala sveopća euforija koja se nastavila i kroz sljedeću ‘Kurcem u čelo’. Iako je bio kraj, publika je tražila još, pa su na bis nagrađeni s ‘Drogom’, ‘Naftom’ i klasičnim grand finalom uz ‘Sam u vodi’.

Foto credit | Goran Berović

‘’Od samog početka pa sve do kraja koncerta, krenuli smo u do sada najveći okršaj, sa svih 5 konjanika apokalipse i na valu bespovratne, apsolutne ljubavne energije, duhovno smo ih u potpunosti uništili. Važno je znati i tako se ubuduće ophoditi, a to je da o njima više ne  smijemo misliti i treba ih fizički izbaciti iz dnevnih i noćnih aktivnosti; u smislu potpuno ih ignorirati. Isključi mozak, budi jak, ČUPAJ PIČKU! Vidimo se na osmom izdanju Antivalentinova, ali prije toga u Rijeci 19.3.!’ – poručio je Mrle.

Foto credit | Goran Berović

Sljedeća stanica ANTIVALENTINOVA je Rijeka, u subotu 19.3., gdje će se Letu3 i Živom blatu na pozornici pridružiti ponovo Alejuandro Buendija i Sinovi, te hvaljeni riječki bend The Siids. Ulaznice za riječko izdanje festivala osiguraj u Dallas Music Shopu Rijeka ili putem Eventim.hr. Koncerti su sufinancirani kroz natječaj Jer svirati se mora 2kojeg zajedno provode HGU i Ministarstvo kulture i medija.

More in pop!mix/news

To Top