Connect with us

POP!MIX

Chui krajem svibnja na Proljeću u Zaboku!

pop!mix/news

Chui krajem svibnja na Proljeću u Zaboku!

Foto: PR

Chui krajem svibnja na Proljeću u Zaboku!

Proljeću u Zaboku nezamislivo je bez space jazz rock genijalaca koji se kriju iza imena Chui. Mjesto gdje će se moći uživati u njihovom glazbenoj čaroliji je ljetna pozornica Krčme Polanović. Datum za upisati u crni notes, pametni telefon ili naprosto zapamtiti je 27. svibnja (petak). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 60 kuna.

Chui je hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu pa ih vole i oni koji možda inače ne guštaju toliko u ovom žanru. Spoj su suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’rollom. Ove godine proslavit će 10 godina od izlaska prvog albuma, a u svojoj biografiji ih imaju ukupno pet. Posebno vrijedi istaknuti “Third Sun From The Stone” koji su brojni kritičari proglasili albumom godine za 2015. Snimili su i hvaljeni albumin “Chui ovu glazbu” s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije koji im je osigurao nekoliko rasprodanih koncerata. Višestruki su osvajači Porina, ali ipak najprepoznatljiviji su po sjajnim nastupima uživo koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na klavijaturama je Toni Starešinić, na saksofonu Vojkan Jocić, dok ritam sekciju čine Ivan Levačić na bubnjevima i tvrda bas linija Konrad Lovrenčić.

 

Nego, Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to? Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada – za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.

 

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

 

More in pop!mix/news

To Top