Connect with us

POP!MIX

“Zoran pjeva Arsena” u Laubi – RASPRODANO!

pop!mix/najave

“Zoran pjeva Arsena” u Laubi – RASPRODANO!

Jedan od najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, “Zoran pjeva Arsena”, koncertno će biti predstavljen u zagrebačkoj Laubi, u subotu 7. prosinca!

Album je dirljiva posveta najvećem hrvatskom kantautoru Arsenu Dediću, a Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group album promoviraju istoimenom pratećom turnejom. Nakon nastupa ispraćenih ovacijama u Opatiji, Labinu, Zagvozdu, Vinkuranu i Šibeniku i Beogradu, na red je došla i ekskluzivna zagrebačka premijera u Laubi – Kući za ljude i umjetnost za koju se traži ulaznica više! 

Nakon rasprodanog gala koncerta održanog u ožujku u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kojim je Predin obilježio 40 godina karijere, rasprodana su sva mjesta i zagrebačke Laube u kojoj će se 7. prosinca održati koncertna promocija hvaljenog albuma “Zoran pjeva Arsena”.

Za Arsena Dedića Predina veže dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je ne samo kao prijatelja, već i kao mentora, starijeg brata, njegovu srodnu poetsku dušu. Upravo zato nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena” rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima, a njegova dugogodišnja suradnja s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućila mu je da svoju ideju ostvari kako je i zamislio. U godini u kojoj Predin slavi 40 godina impozantne glazbene karijere, album “Zoran pjeva Arsena” ujedno je i njegovo 40. studijsko izdanje.

O dubokom i iskrenom prijateljskom odnosu dva velika kantautora puno govori i sama Predinova izjava: “Arsen je bio vrlo duhovit čovjek, osoba koja nije znala lagati. Svakome je otvoreno rekao što ga ide tako da su se mnogi nelagodno osjećali u njegovu društvu. Uvjeren sam da bi na ovaj album rekao: ‘Svaki tvoj uspjeh je velika rana u mom srcu, osim ovog albuma.”

Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django group će na najbolji mogući način još jednom potvrditi univerzalnost Arsenove glazbe.

Ekskluzivni koncert u Zagrebu održat će se 7. prosinca kada će Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group album “Zoran pjeva Arsena” predstaviti u intimnoj atmosferi u Laubi – Kući za ljude i umjetnost. U sklopu koncerta posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija povodom 40 godina uspješne karijere Zorana Predina koja prikazuje trenutke značajne za njegov glazbeni put. Izložbu će biti moguće pogledati na dan koncerta, 7. prosinca od 19 sati kada će je službeno otvoriti Zoran Predin uz razgovor s kustosicom izložbe, dok je početak koncerta zakazan za 21 sat.

More in pop!mix/najave

To Top