Connect with us

POP!MIX

Zdenka Kovačiček će nastupiti na Dori 2020

pop!mix/news

Zdenka Kovačiček će nastupiti na Dori 2020

(foto: Hrvoje Zalukar)

Zdenka Kovačiček će nastupiti na Dori 2020

Za “ženu za sva vremena”, Zdenku Kovačiček, 2019. bila je itekako uspješna, a Dancing Bear s ponosom na jednom mjesto prikuplja samo neka od ovogodišnjih postignuća naše legendarne glazbene dive. Zdenka i Dancing Bear vole se javno, a ta sjajna suradnja započela je s odličnim singlom Marka Tomasovića “Jutarnja frka” koji je Zdenka maestralnim nastupom na samom početku ove godine predstavila na Zagrebačkom festivalu.

Zatim je uslijedio  Zdenkin genijalni hit “Pozitivan primjerak” s Remi, jednom od najcjenjenijih glazbenica mlađe generacije s kojom je udružila vokalne snage te osvojila radijski i TV eter te zagospodarila svim glazbenim top listama. Riječ je o ‘ženskoj himni’ i pjesmi o ‘maminim dečkima’ i snazi jedne samosvjesne žene, čiji je tekst napisala Daniela Borovnjak u suradnji s Mirelom Priselac Remi na glazbu Marka Tomasovića.

Najaktualniji Zdenkin uspjeh svakako je svježa vijest oko završenog HRT-ova natječaja za izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije, kroz koji saznajemo kako je ocjenjivački sud Dore 2020. nakon provedenog postupka žiriranja odabrao 16 skladbi i 4 rezervne na natjecanju na Dori 2020. Odlična vijest je da je jedna od kandidatkinja za Doru 2020. upravo naša Zdenka Kovačiček s pjesmom “Love, Love, Love” koju će predstaviti u izravnom prijenosu HRT-a, 29. veljače 2020. u opatijskoj dvorani Marino Cvetković o ćemu više detalja donosimo uskoro.

Uz snimanje pjesme za Doru, Zdenka je pored intenzivnih koncertnih aktivnosti tijekom 2019. našla vremena za razne projekte. Naime, posljednje mjesece u ovoj godini provela je marljivo radeći u studiju na novom materijalu za album koji planira objaviti do svibnja 2020. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. S njega smo prije koji mjesec objavili trenutno aktualni singl “Adut”, čiju glazbu potpisuje Marko Tomasović; tekst Daniela Borovnjak i aranžman Hrvoje Grčević.

 

More in pop!mix/news

To Top