Connect with us

POP!MIX

Vannine “Izmiješane boje” obojale centar Zagreba

pop!mix/scena

Vannine “Izmiješane boje” obojale centar Zagreba

Vannine “Izmiješane boje” obojale centar Zagreba

U Music shopu i caffe baru “Nova ploča” u samom centru Zagreba Vanna i službeno predstavila svoj novi album “Izmiješane boje”. Brojni poznati iz svih sfera društvenog života, kolega i prijatelja poput Ante Pecotića, Darka Bakića, Zlatka Turkalja, Matije Vuice i Jurice Popovića, Tatjane Jurić, Nives Ivanišević, Dalibora Petka, Zdravka Šljivca, Alke Vuice i ostalih došli su čestitati Vanni na još jednom sjajnom diskografskom djelu.

Novi album za Vannu ima posebno značenje jer upravo je ona većinski autor pjesama. Najavila ga je naslovnom pjesmom “Izmiješane boje” još prije dvije godine, a ta je pjesma, prema riječima glazbenog urednika Dinka Komadine, bila ona koju su slušatelji Hrvatskog radija najviše tražili. Singlovi “Najbolji ljudi” i “U tebi”, za koje je Vanna također napisala glazbu i stihove, vrlo brzo su postali hitovi koji su ujedno i pokazali koliko je sazrijela kao autorica, a njen novi hit “Kad smo se voljeli” ponovo se našao među najemitiranijim domaćim singlovima.

“Pisanje pjesama je za mene određeno davanje, poput iskrenog intervjua. I u početku karijere sam uvijek nešto pisala i bila uglavnom koautorica, a evo sad sam kantautorica. Neizmjerno sam zahvalna i publici koja je singlove s ovog albuma tako dobro prihvatila, a nadam se da će i ostale koje se nalaze na njemu. Isto tako, zahvalna sam na svim onim lijepim pjesmama koje su moji dragi suradnici napisali i dali upravo meni da ih otpjevam poput Ante Pecotića, a nadam se da će me se i u budućnosti sjetiti”, rekla je Vanna.

Upravo je Ante Pecotić autor još dva hita s ovog albuma “Gdje počinje kraj” i “Tragom tvojih tragova” koju je Vanna otpjevala s još jednom sjajnom pjevačicom Zsa Zsaom.
Glazbeni producenti albuma Goran Kovačić, Ante Gelo i Bojan Shallamon Shalla odgovorni su za moderan zvuk i aranžmane svih pjesama. Vanna i Goran Kovačić započeli su svoju suradnju na njenom koncertu “Ispuni mi želju” održanom u Lisinskom 2015. godine na kojem je proslavila 25 uspješnih godina u glazbi. Orkestracije za Zagrebačku filharmoniju koje je Goran Kovačić napisao uz Antu Gelu, Olju Dešića, Ivana Popeskića, Janija Goluba i Filipa Šljivca, toliko su oduševile Vannu da je poželjela s njim raditi i na ovom albumu.

“Bio sam zaista sretan što sam prije četiri godine dobio priliku raditi s Vannom koju pratim od samih početaka njene glazbene karijere. Mislim da je to i trenutak kad smo shvatili da razmišljamo u istom pravcu. Iza nas su evo već dva projekta i iskreno se veselim budućim”, rekao je Goran Kovačić.

Izlazak albuma sam po sebi je dovoljan razlog za slavlje, a kako je Vanna nedavno proslavila rođendan, direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac iznenadio ju je poklonom i prekrasnim buketom nakon čega je Vanna poput prave slavljenice razrezala tortu u bojama s albuma.

Da zaista žive glazbu i uživaju u tome, Vanna, Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, Zsa Zsa i ostali glazbenici i prijatelji, pokazali su svim slučajnim prolaznicima u Bogovićevoj, pjevajući omiljene pjesme uz gitarsku pratnju sjajnog Ante Gele.

Foto: Samir Cerić Kovačević

More in pop!mix/scena

To Top