Connect with us

POP!MIX

U ovotjednom #OdGradaDoGrada Leteći Odred zasvirao najveće hitove!

pop!mix/news

U ovotjednom #OdGradaDoGrada Leteći Odred zasvirao najveće hitove!

U ovotjednom #OdGradaDoGrada Leteći Odred zasvirao najveće hitove!

Leteći Odred postoji još od 1991. godine i u tih 30 godina stvorio je hitova i hitova. Denis Dumančić skupio je sve najbolje od Letećeg i napravio za nas i vas pravi mali koncert na otvorenom. Od Sanjao sam moju Ružicu, preko Od Prevlake do Dunava, pa do Kao ja ne kužim. Ambijent zagrebačkog parka Bundek bio je idealan za svirku u sklopu projekta #OdGradaDoGrada koji je započet (pod nazivom #OdSobeDoSobe) još u vrijeme karantene.

Situacija u hrvatskoj glazbi trenutno nije nimalo sjajna, a hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jedne od pogođenijih pandemijom COVID-19. U nemogućnosti da sviraju pred publikom i među publikom, odazvali su se Unisonovoj akciji #OdSobeDoSobe i svirali svoje najveće hitove iz svojih soba, dnevnih boravaka, sa svojih terasa itd. Sada, kada kretanje ipak nije ograničeno, preselili smo cijelu ideju u #OdGradaDoGrada i na otvoreno uz nadu da će vrlo brzo „novo normalno“ otići u povijest i da će se vratiti svima nam najdraži oblik slušanja glazbe – koncert, veliki broj ljudi, gužva i dobra atmosfera. Bez maski, naravno.

Mini koncert koji je pripremio Denis Dumančić možete pogledati na YouTube kanalu Unisona ili na webu stranicama partnera.

Projekt #OdGradaDoGrada započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Leteći Odred, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top