Connect with us

POP!MIX

Turisti šire “Samo ljubav”

pop!mix/news

Turisti šire “Samo ljubav”

Riječki Turisti na svome glazbenom putovanju s novim su singlom “Samo ljubav” stigli negdje do američkog juga, u doba kad se u Memphisu i Nashvilleu rađao rock’n’roll.

Ova pjesma sjajna je posveta tome dobu, potentna pop-rock skladba s fino umiješanim natruhama countryja i rockabillyja, ali s dovoljno suvremenih elemenata da se izbjegne zamka trendy retro pristupa.

Pomalo šuplji bubanj, višak trzaja na gitari i sjajan vokal Ive Močibob koja u klasičnom r’n’r ritmu opjevava najstariju glazbenu tematiku – ljubav koristeći u finišu pjesme engleski i njemački leksik oblikovali su istinski hit. Tako su Turisti, uz surf instrumental “Frape od mandarina” napravili još jednu skladbu koja ima vrlo filmičan efekt i spremna je surfanje top-ljestvicama.

“Samo ljubav” posljednji je pripremni singl za drugi album Turista koji stilski, instrumentalistički i produkcijski predstavlja neprijeporni upgrade od hvaljenog im prvijenca Human-Esque. Ako su i non-singl skladbe tako ubojito zavodljive kao i već poznate pjesme (uključujući “Samo ljuba”‘), onda nema sumnje da će drugo CD putovanje Turista biti uzbudljivo i – nezaboravno.

 

More in pop!mix/news

To Top