Connect with us

POP!MIX

Što je natjeralo Zaprešić Boyse da objave pjesmu koja nema veze s nogometom?!

pop!mix/news

Što je natjeralo Zaprešić Boyse da objave pjesmu koja nema veze s nogometom?!

Novi singl Zaprešić boysa „MOJA“ progovara o masovnom iseljavanju Hrvata. Pjesma je dio trilogije iste tematike koju čine i pjesme „Sada odlazim“ te „Bez tebe“. To je prvi puta da iz svojih pjesama izostavljaju navijački naboj, ali kako kažu, ne bez dobrog razloga.

Krajem listopada odlaze na svoju prvu australsku turneju koja uključuje nastupe u Sydneyu, Melbourneu i Aucklandu, a o njima se snima i dokumentarni film.

Njihov navijački megahit „Igraj moja Hrvatska“ osvojio je nagradu publike Cesarica za hit mjeseca rujna i ušao u izbor za najveći hit 2018. godine.

Ovoga su ljeta uobičajeni hitovi o moru, suncu i zabavi na plaži tron prepustili ultimativnom glazbenom odabiru nacije – navijačkoj himni „Igraj moja Hrvatska“ Zaprešić boysa koja je osim pozicioniranja u kolektivnoj svijesti građana Hrvatske dobila i službenu potvrdu uspješnosti – osvojila je nagradu publike Cesarica za hit mjeseca rujna i ulazi u najuži odabir pjesama za hit 2018. godine. A da se dobra pjesma daleko čuje uvjerili su se i Zaprešić boysi dobivši poziv iz Australije da u nekoliko gradova uživo izvedu svoje najveće hitove. Nisu puno dvojili te putuju već ovog mjeseca, a debitantska australska turneja idealna je prilika da predstave svoju novu pjesmu naziva „Moja“ koja u potpunosti izlazi iz okvira navijačkih tema na koje su njihovi fanovi navikli. Poznati kao istinski domoljubi, Boysi se ovoga puta dotiču bolne teme hrvatskog društva – masovnog iseljavanja Hrvata iz svoje domovine u potrazi za boljim životom. „Moja“ je dio trilogije započete 2016. godine koju čine još dvije pjesme slične tematike, „Sada odlazim“ i „Bez tebe“. Njome Boysi ukazuju na porast iseljavanja kao jedan od vodećih državnih problema koji vodi ka gubitku hrvatskog identiteta. Australska će turneja biti dio dokumentarnog filma o fenomenu Zaprešić boysa koji se već počeo snimati. Pjesmu su zajedničkim autorskim snagama napisali Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Marko Novosel, u izdanju diskografske kuće Rubikon Sound Factory.

More in pop!mix/news

To Top