Connect with us

POP!MIX

Roko Blažević poručuje: “Ljubav je HEROJ!”

pop!mix/news

Roko Blažević poručuje: “Ljubav je HEROJ!”

Roko Blažević poručuje: “Ljubav je HEROJ!”

Kada je snimao videospot za svoju eurovizijsku pjesmu mladi Splićanin nije ni slutio koliko će se brzo, danas očigledno proročanska poruka pjesme i spota, obistiniti, no jedno je znao i tada i danas – da čvrsto vjeruje u snažnu poruku koju je, braneći boje svoje Hrvatske, pronio Europi i Svijetu pred 200 milijuna gledatelja.

Hipersenzibilni mladi umjetnik, predstavnik milenijske generacije, u videospotu za pjesmu HEROJ smješten je, signifikantno, u životni teatar – suočivši se na početku svoga životnoga puta s bolnom stvarnošću, postavši svjestan činjenice da život nije bajka – Roko, naime, u svojoj bjelini i dječačkoj neiskvarenosti, otkriva potpune suprotnosti svojoj dotadašnjoj viziji svijeta; on se suočava s mračnim strahotama poput prirodnih katastrofa, bolesti, siromaštva, ratova, no ne odustaje od svoga sna i kroz pjesmu, koja je san o ljubavi, Roko svojom sjajnom sugestivnom izvedbom i emocijom, poput heroja koji nakon pada ponovno ustaje, viče na nepravdu i pronosi jasnu poruku o ljubavi kao našem glavnom pokretaču koja jedina može mijenjati svijet nabolje!

‘Cijela me ova situacija jako pogodila i zapravo ne mogu vjerovati koliko je realistična i nadolazeća bila poruka moga spota za pjesmu HEROJ. Kao predstavnik mlade generacije ovim putem želim posebno pozvati svoje vršnjake da slušaju savjete stručnjaka koji brinu o nama, da sada pokažemo koliko smo savjesni i koliko brinemo o svojim bližnjima. Mislim da smo upravo mi ti koji i starijim generacijama možemo služiti kao primjer. Učinimo to i iz poštovanja prema herojima naše nove stvarnosti – toliko zahvalnosti osjećam prema svima koji nesebično i plemenito rade za dobrobit svih nas, od medicinskog osoblja do vojske, policije, vatrogasaca, teta na blagajnama, ljekarnika, svih koji su tu za nas u ovim najtežim trenucima! Siguran sam da ih sve zajedno vodi LJUBAV; ljubav prema domovini, prema svakome čovjeku, a ljubav je HEROJ, i moj i tvoj, i zato najiskrenije poklanjam svoju pjesmu svima da zajedno pobijedimo ovo zlo koje nas je snašlo i želim da izađemo iz svega kao jači i bolji ljudi te da i nakon svega živimo jedni za druge, a ne jedni pored drugih! Neka ova zajednička borba bude naš viši cilj – čuvajmo jedni druge i poštujmo trud i odricanje naših HEROJA!’.

Roko, tako i danas, svojom porukom u novonastaloj situaciji predstavlja toliko potrebnu nadu, novu inspiraciju; mladu osobu, punu ideala, suosjećanja i ljubavi koja, kao heroj, može pobijediti svako zlo, a njegova je pjesma instrument te herojske ljubavi i dar glazbe koja jedina ima tu neopisivo snažnu, čarobno iscjeljujuću moć u ovakvim teškim i naizgled beznadnim situacijama kada nam je svima toliko potrebno zajedništvo.

… molio sam, čeka nas bolje sutra, dobar je plan kad pogledam unutra, sigurno znam, da s druge strane horizonta – živi san!

More in pop!mix/news

To Top