Connect with us

POP!MIX

#Odsobedosobe | Goran Karan u sobnoj izvedbi predstavlja i svoj novi hit

pop!mix/news

#Odsobedosobe | Goran Karan u sobnoj izvedbi predstavlja i svoj novi hit

#Odsobedosobe | Goran Karan u sobnoj izvedbi predstavlja i svoj novi hit

Nakon Mie Dimšić, Borisa Hrepića Hrepe, Pravila Igre, Sare Renar i Luke Nižetića, #Odsobedosobe zapjevao je i Goran Karan! Imamo prilike čuti njegov hit Ima jedno svjetlo u sobnoj izvedbi uz gitaru na YouTube kanalu Unisona:

Ujedinjavaju se svi glazbenici, autori i izvođači u pokušaju da iz svojih soba pošalju pozitivu. Inicijativa #Ostajemdoma dobila je svoj nastavak u obliku projekta #Odsobedosobe kroz pjevanje, sviranje i plesanje upravo – od sobe do sobe.

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji List pozivaju sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr. Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati medijskim partnerima.

S obzirom na to da je i hrvatskim glazbenicima onemogućeno da rade svoj posao tijekom trenutne epidemiološke situacije, projektom #Odsobedosobe želi se potaknuti zajedništvo i stvaranje jedne lijepe arhive „sobnih“ izvedbi pjesama. Osim toga, Zagreb je pogođen velikim potresom prije malo manje od dva tjedna, što dodatno unosi nervozu koju upravo glazbom želimo smanjiti.

Gorana Karana i ostale glazbenike koji su se pridružili projektu, možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas i Zagreb.info. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca i zagrebačka Z1 televizija, gdje ćete također moći pogledati sve „sobne“ izvedbe. Ovim putem pozivamo i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da nam se jave na gore navedeni mail.

Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu i šaljemo jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.

UNISON – HRVATSKI GLAZBENI SAVEZ, čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava, glazbom širi pozitivu i šalje jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.

 

Continue Reading
Advertisement

More in pop!mix/news

To Top