Connect with us

POP!MIX

Novo ime na sceni: Fani Solomun predstavila prvu pjesmu

Foto: Promo

Novo ime na sceni: Fani Solomun predstavila prvu pjesmu

Duga riđa kosa, lice prošarano pjegicama i eteričan, baršunasti alt koji osvaja na prvo slušanje. Drugim riječima, Fani Solomun – mlada varaždinska kantautorica koja je u nedjelju, 18. listopada slušateljima predstaviti svoju prvu pjesmu pod nazivom “Svaki kut”. Riječ je o sanjivoj baladi u prepoznatljivom ritmu bossa nove, dok nam istovremeno zreo i zaigran tekst pjesme stvara sliku jedne nevine, ali duboko proživljene ljubavi.

Fani potpisuje tekst i glazbu, dok zasluge za aranžman dijeli s mladim producentom Jerom Šešeljom (prod. Pavel, Kensington Lima). Klasičnu gitaru u pjesmi snimio je Fanin dugogodišnji prijatelj i glazbeni suradnik, akademski gitarist Hrvoje Šenjug. Spot pjesme prožet je nježnim, nenametljivim kadrovima Faninog doma i prirode koji prate topao ugođaj pjesme. Spot potpisuje varaždinska umjetnica i filmska redateljica Monika Rusak.

Fani se javnosti predstavila u rujnu 2019. godine kada nastupa u zagrebačkom Vintage Industrial Bar-u kao gošća Tibora Karamehmedovića (autor i frontmen grupe Silente) na njegovom premijernom solo koncertu. Prisutne je oduševila izvedbom Silenteove pjesme “Jer te imam da me boliš”.

Iako uskoro magistra logopedije, Fani navodi kako je pjevanje ipak njena najveća ljubav. Svoj glazbeni put broji od 2018. godine kada počinje stvarati vlastite pjesme. Popis njenih glazbenih uzora žanrovski je šaren, a sastoji se od izvođača kao što su Joan Baez, Florence + The Machine, Bob Dylan, Arsen Dedić te španjolski hard-rock sastav Extremoduro.

More in pop!mix/news

To Top