Connect with us

POP!MIX

Novi album: “Dalmacijo moja” Tihomira Krstičevića

pop!mix/scena

Novi album: “Dalmacijo moja” Tihomira Krstičevića

Croatia Records objavila je album “Dalmacijo moja” Tihomira Krstičevića, hrvatskog pjevača porijeklom iz sela Borovci pored Metkovića koji dugi niz godina živi u Švicarskoj. Ovaj album zabavne glazbe sadrži 16 pjesama čiju produkciju potpisuje Jašar Murtezani (studio Vista u Opuzenu), dok su glazbu i tekstove napisali Tihomir Mišić, Ante Šprlje, Želimir Škarpona, Dalibor Musap, Ante Matijović, Ivica Kurtović i Marija Požgaj. Uz podršku mnogobrojnih prijatelja i obitelji, Krstičević je na albumu ostvario i nekoliko glazbenih suradnji pa je tako pjesmu “Majko vratili smo se” otpjevao s Majom Jerković, pjesmu “Najlipše misto Neretve si” sa Zoranom Bebićem-Bebom, a u pjesmi “Nek’ zapiva bili galeb” Tihomiru se pridružio Zdravko Škender. Likovno oblikovanje albuma potpisuje Artistudio.

Tihomir Krstičević česti je gost raznih festivala zabavne glazbe u Dalmaciji (Etnofest Neum, Opuzen, Marko Polo fest), a za njegove najpoznatije pjesme poput “Konobe”, “Najlipše misto Neretve si”, “Misto moje”, “U srcu mom” snimljeni su i video spotovi.

Album je velikim dijelom posvećen Tihomirovom preminulom ocu Mati, kao i njegovom rodnom kraju. “Slušajući ove pjesme, svatko u njima može pronaći nešto za sebe”, poručuje Krstičević, “a posebno mi koji živimo u tuđem svijetu i koji se jedino pjesmom možemo na trenutak vratiti u rodni kraj”.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
39 Comments

More in pop!mix/scena

To Top