Connect with us

POP!MIX

Na spektaklu u Domu sportova Detour predstavlili album TourDetour

pop!mix/izvještaji

Na spektaklu u Domu sportova Detour predstavlili album TourDetour

(Fotografije: Goran Berović)

Na spektaklu u Domu sportova Detour predstavlili album TourDetour

Zagrebački Dom sportova u subotu je ugostio najbolji tulum u gradu – najveći koncert karijere grupe Detour, proslavu njihova novog albuma TourDetour. Dvosatni spektakl koji je odlično otvorila beogradska grupa Ničim izazvan nikog od brojnih posjetitelja nije ostavio ravnodušnim i već od samog početka i prvih taktova njihova hita “Vikend” publika je plesala u ritmu Detoura.

Na set listi našle su se njihove najpoznatije pjesme još od doba Yammata, a priliku su dali i numerama s novog albuma. Tako su uz pomoć mladih snaga Ani i Jure otpjevali pjesmu Njuške, a uz uvod u prve taktove Lijepe naše izveli su pjesmu sa zasigurno najjačim stavom prema problemima sadašnjice – Psihopatijo bajna. Od novih pjesama tu su još svoje mjesto našle Brod tone i aktualni singl Skrivena.

Bend je moćno zvučao u pojačanom sastavu gdje su se uz već standardnu postavu – Nenad Borgudan, Gina Damjanović, Vibor Čerić, Edi Grubišić – Cipal i Alen Križaj – na pozornici izmjenjivali i drugi glazbenici – gudački kvartet Lira, četveročlana brass sekcija, te Vladimir Mirčeta na gitari i Ante Prgin Surka na udaraljkama.

Detourovci su pronašli prostor i za goste, pa su im se pridružili članovi skupina Headoneast, Nipplepeople i Pavel. Posebno je emotivna bila izvedba pjesme “Snijeg” koju su izveli s Tonkom i Aljošom Šerićem, a za vrijeme koje je u Domu sportova i ‘zasniježilo’. Uslijedili su njihovi najveći hitovi “Zaljubila sam se” i “Tvoje lice se promijenilo” koji su rasplesali sve i jednog posjetitelja Doma sportova.

Nakon što ih je ushićena publika pozvala na bis, bend je izveo još tri pjesme i s publikom se razišao u odličnom raspoloženju.
Prve kritike koncerta govore kako je Detour potvrdio status najboljeg pop benda u Hrvatskoj i sada je ispred njih daljnja promocija albuma koji je već prozvan – najboljim u 2018. godini.

Dugo smo se spremali za koncert u Domu sportova, ujedno produkcijski najzahtjevniji koncert u našoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da smo publici dočarali viziju TourDetour putovanja i da smo im prištili lijepu večer. Uz glazbeni segment ovog puta smo dosta pažnje posvetili vizualnom dijelu gdje je svaka pjesma imala i svoj vizualni identitet. Nakon 15 godina rada, pet studijskih albuma ovo je bio naš logičan slijed. Hrabro smo ušli u kompletnu realizaciju i uz podršku dragih nam gostiju i organizatora kojima se ovim putem zahvaljujemo uspjeli realizirati sve što je bilo zacrtano. Svakako jedno lijepo iskustvo i odlično otvaranje naše nove priče koju ćemo u daljnjem periodu pod imenom TourDetour promovirati diljem regije.” – rekao je frontman benda Nenad Borgudan.

More in pop!mix/izvještaji

To Top