Connect with us

POP!MIX

Mister NO: “Taj” album posvećen je Ivi

pop!mix/news

Mister NO: “Taj” album posvećen je Ivi

(Fotografije: Dallas Records promo)

Mister NO: “Taj” album posvećen je Ivi

Slaven Slišković Slija frontmen je splitske grupe mister NO i pjesnik kojeg njegovoj generaciji sugrađana i ne treba posebno predstavljati. Priznati autor s dosad objavljene četiri zbirke pjesama, konačno predstavlja i svoj debitantski album ‘Taj’, dosad predstavljen s ukupno četiri singla – ‘Običan dan’, ‘Ne, nije bol’, ‘Soba njene rodice’ feat. Žuvi te ključnim singlom koji  ‘Ma hajde dođi Iva’, pjesmom o djevojci o kojoj je Slija napisao 500, a uglazbio gotovo 300 pjesama.

„Iva je djevojka koju sam upoznao 2000. godine u Splitu. Sjećam se da je sa mnom tad bio i Mladen Badovinac i, eto, skompali smo se s par cura iz Zagreba. One su znale za Mladena jer je TBF tad već imao jedan album pa je bio poznat (ali, naravno, nije to bilo kao danas). Ivu sam izabrao kao djevojku o kojoj ću pisati pjesme. Odgovaralo mi je da cura nije iz Splita pa da kasnije moram gledati neke njene momke, muževe, djecu. Tako sam izabrao curu iz Zaprešića koja mi se tada činila najljepšom curom na svijetu“ – rekao je Slija.

Album donosi trinaest rock skladbi kroz koje prolazimo raznim fazama stvaralaštva Slavena Sliškovića Slije, a svaka pjesma donosi ono najbolje iz svojeg vremena. Ugodni rock koji tjera na slušanje otkriva neskriveni talent autora i pratećeg benda koji zajedno kroz glazbu slikaju prizore života.

Sve pjesme na albumu Slija je napisao i posvetio Ivi, pa čak i album, prikladno, izlazi oko njezinog rođendana.

„Album ‘Taj’ presjek je 20 godina postojanja grupe mister NO. Slušajte pjesme i ne obraćajte pažnju na produkciju jer recimo pjesma ‘Nekoliko oblaka’  snimljena je 2001. godine pa se to čuje, a isto tako ‘Čitat ću ti dlan’ snimljena je 2018. godine pa se i to čuje. Ali slušajte pjesme i pratite tekstove dok slušate – jedino tako ćete početi razumijevati ovaj album. Svih 13 pjesama napisano je jednoj Ivi iz Zaprešića. S ovim je pjesmama stasala jedna generacija koja je odrastala u ratu i čija djeca danas bezbrižno žive. Album se zove ‘Taj’ po najznačajnijoj pjesmi koja je svojevrsni bunt prema malograđanštini i ograničenosti!“– rekao je Slaven Slišković Slija

Slija je u svojim pjesmama zabilježio svaki trenutak proveden s Ivom, a kako je sve na ovom albumu u znaku Ive, mister NO su pripremili i spot za singl ‘Ma hajde, dođi Iva‘ kojim je okrunjen album ‘Taj’ i konačno ugledao svjetlo dana, a o spotu kaže da je preslika njihovog stvarnog, a iako veza nije potrajala, Iva je zauvijek ostala njegova muza.

More in pop!mix/news

To Top