Connect with us

POP!MIX

Massimo oduševio prepunu Šalatu

pop!mix/izvještaji

Massimo oduševio prepunu Šalatu

Massimo oduševio prepunu Šalatu

Fotografije: Ana Bonanno

Na Šalati se preksinoć odvio pravi spektakl. Više od pet tisuća ljudi uživalo je uz glazbu Massima, Nine Romić i Elis Lovrić.

S obzirom na veliki broj prodanih karata, vrata su otvorena već u 19 sati, pa se publika sa zalaskom sunca počela skupljati i smještati po koncertnom prostoru. Termin u 20 sati i 30 minuta bio je rezerviran za dvije dame, da svaka svojom karizmom začini Massimov veliki koncert.

Trosatni spektakl pod otvorenim nebom otvorila je istarska vila Elis Lovrić svojim emotivnim setom pjesama na labinskoj čakavici. Nagrađivana kantautorica i akademska glumica svojim nas je osebujnim izričajem i glasom, uz gitaru i pratnju violončela, povela na emotivnu putanju oko svoje Merike, svog posebnog svijeta koji je očarao sve prisutne.

Zatim je došlo vrijeme da zagrebačka kantautorica Nina Romić, u pratnji benda, zauzme pozornicu na Šalati i predstavi se Massimovoj publici. Uvijek zanimljiva i posebna, Nina je za ovu priliku pripremila presjek svojih najvećih hitova i zagrijala prisutne za glavnog aktera večeri.

A Massimo – Massimo je Šalatu oborio s nogu. Preko dva sata programa za prepuni parter i tribine, glazbenici na vrhunskom nivou muziciranja, tribine na nogama, dva bisa – nitko nije ostao ravnodušan na show koji je pripremio i priredio, a pjevalo je s njim preko pet tisuća duša na Šalati.

Otvorio je set uz “Razlog” te najavio back vokalistice – Martinu i Vanessu i skupa s njima zapjevao uvijek romantičnu “Odjednom ti”. Uslijedio je svevremenski hit sa samog početka Massimove karijere “Sjaj u tami”, a uskoro se na pozornici pridružio i Igor Geržina, naš poznati saksofonist i čest gost Massimovih koncerata te uveličao izvedbe hita “Kladim se na nas”, Štulićeve uspješnice “Gracija” i poznatog dueta “Zar više nema nas”. Sljedeći gost bio je Ivan Dečak, frontman grupe Vatra te autor zajedničkog hita “Nama se nikud ne žuri” kojeg su ovom prilikom skupa izveli, a koji se i dalje drži u samom vrhu nacionalnih top ljestvica. Ipak, gost koji je ostavio poseban trag na koncertu je zasigurno bio producent Nikša Bratoš, koji se pridružio kao gitarist na desetak pjesama, ali i pripremio poseban aranžman za dio koncerta te još jednom dodao svoje čari Massimovim hitovima.

Publika na Šalati uživala je plešući uz ritmove „Stranca u noći”, „Iz jednog pogleda”, “Suze nam stale na put” pa sve do kraja prvog bisa koji je zatvoren s posebno emotivnom izvedbom pjesme „Tišina”. Za ovu prigodu, Massimo je čak reinkarnirao stare hitove poput “Samo jedan dan” i “Benzina” te Stublićevu dobro poznatu “Zamisli život”. Koncert je zatvorio drugim bisom i, nekako već tradicionalno, pjesmom “Krug u žitu” te time zaokružio priču ovogodišnje ljetne turneje. Nakon što je prošao obalu uzduž i popreko, rasprodao nastupe u Šibeniku, Puli, Opatiji, još je jednom dobio potvrdu svoje kvalitete i veličine, napunivši dupkom tribine i parter zagrebačke Šalate.

More in pop!mix/izvještaji

To Top