Connect with us

POP!MIX

Marko Louis magičnom je atmosferom ispunio Mali pogon Tvornice Kulture

pop!mix/izvještaji

Marko Louis magičnom je atmosferom ispunio Mali pogon Tvornice Kulture

(Fotografije: Violeta Juras)

Marko Louis magičnom je atmosferom ispunio Mali pogon Tvornice Kulture

Sinoć se u Tvornici osjećala posebna energija koju je na sve prisutne neizmjernom lakoćom prenio glazbenik i svestrani umjetnik Marko Louis. Zagrebački koncert bio je dijelom regionalne turneje ‘Beskraj tour by barcafé’ u sklopu koje je Marko već održao odlične koncerte u Sarajevu i Novom Sadu, nastavak slijedi u Ljubljani, a veliki završetak će biti u Beogradu.

Na pozornici su ga jučer pratili kolege i prijatelji, njegov bend s kojim dijeli bogato, desetljeće dugo iskustvo. Tročlana brass sekcija, basist, bubnjar, dvojica gitarista zajedno s Markom publiku su doslovce bacili u trans, a najveći fanovi bili su tik do njih i prepustili se u potpunosti. Svi koji su jučer došli u Tvornicu otišli su nagrađeni neponovljivim glazbenim iskustvom.

Pjesmama ‘Euridika’, ‘Kad je noć’ i ‘Sanjao sam’ predstavio je aktualni album ‘Euridika’, dok je dvosatnim glazbenim putovanjem uz ‘Đelem, đelem’, ‘Raj za avanturiste’, ‘Pašana’, ‘Pada noć’, ‘Shine on me’, prošao kroz sva tri albuma i nevjerojatnom lakoćom iznio i prenio svoje najdublje emocije. Posebno emotivan trenutak na koncertu dogodio se na bisu tijekom izvedbe posljednje pjesme ‘Cveće cafnalo’, pjesme pokojnog oca Ljubiše Stojanovića Louisa, čiji je glazbeni dar Marko itekako naslijedio, a tijekom godina izuzetno razvio.

On je dizajner zvuka, vješt u sviranju klavijatura, perkusija, odličan u beat boxu, iznimnih vokalnih sposobnosti, što uz neiscrpnu količinu energije vješto kombinira i prezentira u izvedbi samo jedne pjesme. Set lista je bila pravi ‘best of’ Markovog dosadašnjeg autorskog opusa, a dodatno je začinjena i jedinstvenim obradama.

Koncert koji je za sve prisutne prebrzo završio, Marko je zatvorio uz veliki osmijeh, zahvalu i riječi: “Ovo je moj prvi, ali nikako ne i poslednji zagrebački koncert!”

Uz nove singlove u najavi, domaća će publika dobiti priliku još bolje upoznati ovog jedinstvenog umjetnika koji ima sve predispozicije za ne samo regionalnu, već i svjetsku karijeru što je svojedobno najbolje opisao riječima: “Moja muzika briše granice. Ja sam jedan srećan imigrant.” 

More in pop!mix/izvještaji

To Top