Connect with us

POP!MIX

Ivanka Mazurkijević, Damir Martinović Mrle i dječji zbor KAP predstavljaju “Kišne razdragance”

(foto: Tanja Kanazir)

pop!mix/news

Ivanka Mazurkijević, Damir Martinović Mrle i dječji zbor KAP predstavljaju “Kišne razdragance”

Dva vesela autora, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle snimili su dječji album imena ‘KIŠNI RAZDRAGANCI’, a uz dječju glazbenu priču donose i vizualno ostvarenje glazbenih ideja – istoimenu slikovnicu koja je nastajala u istoj priči o Kišnim razdragancimaautorice Lane Letović Perčin.

Tekstualno i glazbeno, u glavi i u srcu Ivanka i Mrle otputovali su u obližnju sobu punu djece – u dječji zbor KAP iz Rijeke te tamo našli pomoć u ideji i izvedbi. 

 “Našli smo se u želji da nam svaki dan bude “HA HA HI HI DAN”, svaki drugi dan da bude “PIKNIK” gdje nemamo “TAJNI”, a imamo punu košaru “NJAMA NJAM” hrane, kiša nam ne smeta u “KAP-ima”, no treba nam sunce gdje u daljini vidimo kako nam u posjet stiže “ALISA” te u ruci drži “BALON”. Naravno da moramo stalno biti zaljubljeni u sebe i u druge, a pjesmom “TEŠKA SLOVA” završavamo pred spavanje veselom borbom u”JASTUČEVANJU” te za kraj, evo ga, “ČIČA MIČA” i za danas završava se ova vesela i lijepa priča”, poručuju Ivanka i Mrle.

Deset novih, autorskih pjesama na kojima možete prepoznati jednu “Alisu”, nastalu u istoimenoj predstavi u ZKM-u i jednu “Njama Njam”, nastalu u istoimenoj dječjoj emisiji na HRT-u. Ostalih osam nastalo je ove zime iz olovke Ivanke Mazurkijević i zajedničke glazbene igre s Damirom Martinovićem Mrletom.

Moćni zbor koji je pjevao na svim pjesmama osim “Jastučevanja” i “Čiča Miča” riječki je dječji zbor ”KAP”, a dječji glasovi na “Njama njam” su Roža Martinović, Kata Vlaho i Eva Adrijana Martinović, koja je ujedno i autorica teksta “Balon”.

Na ovom dječjem glazbenom putovanju u pjesmi “Alisa” pridružio se i glazbenik Massimo Savić, na gitari je bio producent, snimatelj i gitarist Leta 3 Matej Zec, a na sitru u “Balonu” pridružio se Ivan Valušek, dok produkciju albuma potpisuje Iztok Turk.

Službena promocija CD izdanja i slikovnice “KIŠNI RAZDRAGANCI” očekuje nas u srijedu, 10.7.  u parku Vladimira Nazora u Rijeci.

“Počeli smo s Toboganom i hvala Jeleni Minić! Vidimo se na promociji na Toboganovom “Pikniku”?  A znate li tko ima rođendan 10.7.? Nikola Tesla! Bez njega ne biste čuli puno ni od nas! Plešite, škakljajte se, zaljubljujte i pjevajte s nama!”, veselo poručuju Ivanka i Mrle.

Ivanka se kroz godine “Dizalice”, “Čarobne ploče’ te suradnjom na desecima dječjih predstava pout “Crtančice”, “Bemba i mina”, “Ježeve kućice”, “Krave Ružice”, “Kamenja”, “Knjige o džungli”, “Alise” i brojnih drugih, okružuje djecom i uživa u njihovom društvu stvarajući, glumeći, autorski, glazbeno i voditeljski.

Damir Martinović Mrle stvara glazbu za mnoge predstave među kojima su “Ježeva Kućica”, “Alisa”, “Knjiga o džungli” te emisije “Njama Njam”.

Njihov prethodni zajednički dječji projekt film je Tomislava Mršića “Tajanstveni prijatelj”, nastao zimus., a kao ”odrasli” imaju zajednički glazbeni projekt “Mr.Lee&IvaneSky” u sklopu kojeg su izdali nekoliko soundtrack verzija i kazališno skupljenih skladbi “Sonja i bik”, “Kauboji”, “Colours”, “Mačka na vrućem limenom krovu”, a ovog ljeta u sklopu festivala “Sailor” izlazi i istoimeni album.

Izdanje je nastalo uz podršku i u sklopu Programskog pravca Dječja kuća koji je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, koji su osigurali i fotografije autorice Tanje Kanazir.

More in pop!mix/news

To Top