Connect with us

POP!MIX

Ivan Šebalj & The Bechars: “Najbitnije nam je da još dugo radimo ono što najviše volimo”

pop!mix/interview

Ivan Šebalj & The Bechars: “Najbitnije nam je da još dugo radimo ono što najviše volimo”

Ivan Šebalj & The Bechars: “Najbitnije nam je da još dugo radimo ono što najviše volimo”

Ivan Šebalj & The Bechars predstavili su nedavno novu pjesmu “Ako se s tobom probudim”, koju autorski potpisuje sam pjevač Ivan Šebalj. Spot je sniman na lokacijama u Italiji i Sloveniji, video produkciju odradio je Rok Maver iz Tarapana benda, a spot im je uljepšala i Miss Slovenije za 2018. godinu Danijela Burjan. U kratkom intervjuu otkrili su nam detalje pjesme, tko je sve na njoj radio, ali i planove benda.

Nedavno ste predstavili novu pjesmu “Ako se s tobom probudim”. Koja je pozadina pjesme i tko je sve na njoj radio?

Pjesma je nastajala kroz duži vremenski period i kroz različite faze mog života i glazbenog djelovanja. Prije nekoliko godina napisao sam prvih nekoliko stihova i osnovnu melodiju, ali ju, spletom okolnosti, nisam odmah dovršio. Neke pjesme izađu na papir u nekoliko minuta, kao iz rukava, neke zavijek ostanu nedovršene i skrivene u nekoj tamnoj ladici čekajući moj eventualni povratak, a ova je nastajala polako, ali sigurno i uvijek bih joj se povremeno vraćao da nadopišem neke nove stihove, a neke da obrišem.

Uz pomoć Željka Nikolina koji ju je majstorski aranžirao i snimio, napokon je došlo i njenih “5 minuta”. Dakako, danas pjesma teško dolazi do publike ukoliko uz nju ne ide i adekvatan video, stoga su nam oko toga pomogli dečki iz “RoxPro Production” s kojima smo snimili prekrasne kadrove na lokacijama u Italiji i Sloveniji, a video je uljepšala i aktualna Miss Earth Slovenije, Danijela Burjan.

Prva faza u životu pjesme je tako gotova, a sada dolazi ona druga, najbitnija, kada pjesmu krećemo izvoditi na našim nastupima i to je nešto ćemu se ja, osobno, najviše radujem. Nema veće radosti nego doživjeti da publika pjeva, živi i osjeća ono što kao autor stvoriš ili bolje rečeno, pustiš da izađe iz tebe.

Koliko trenutačno bend broji članova i kakvi su vam planovi za ubuduće?

U bendu je trenutačno šest glazbenika, ali sveukupno postoji devet članova naše male obitelji u kojoj svi brinemo da svaki nastup bude odrađen na nivou i da našoj publici uvijek pružimo najbolje moguće glazbeno iskustvo, što nije uvijek jednostavno, niti lako.

Trenutno nam je plan da u što kraćem roku skupimo dovoljno materijala za objavljivanje novog studijskog albuma, a da pri tome ostanemo živi, zdravi i normalni od silnih obveza i nastupa.

Dosta svirate i uživo, kakav vam je raspored za nadolazeće razdoblje?

Iskreno, i sami smo ostali zatečeni s količinom nastupa koje smo imali u 2018-oj, s obzirom da nam je ovo prva godina kako smo se odvojili od benda, tj. imena pod kojim smo djelovali relativno dugo vremena.

Na našu sreću, publika je vrlo brzo prepoznala to što nudimo, tako da smo se ove godine zbilja nasvirali, a slijedeće godina nas očekuje gotovo dvostruko više nastupa, što je najbolja potvrda kako radimo kvalitetno i kako idemo u pravom smjeru.

Po medijima smo mogli vidjeti da svirate i gej svadbe. Koja vam je bila najdraža i da li je zabava bolja od “običnih” svadbi?

S obzirom da je Hrvatska relativno malo tržište, teško je živjeti isključivo od koncerata i nastupa po klubovima. Mi smo od samog početka našeg glazbenog djelovanja svirali popriličan broj svadbi i to nam je pružilo veliko zadovoljstvo, ali i financijsku stabilnost, neophodnu za opušteno bavljenje ovim poslom.

Svirke na svadbi su izuzetno zanimljive jer smo u takvim situacijama u najbližem kontaktu s publikom. Ne dijeli nas nikakav prazan prostor, ograda, niti zaštitari, štoviše, većinu vremena provedemo upravo na plesnom podiju zajedno sa gostima kako bismo što bolje osjetili atmosferu, te se, naravno, i sami dobro zabavili.

Svaki nastup nam je podjednako bitan i pričanjava nam jednako zadovoljstvo. Najbitnije nam je da se nađemo na pozornici sa instrumentom u ruci, a onda sve ide svojim tokom, nebitno je li u pitanju koncert, zabava, nastup u klubu, svadba, gej svadba…

Što bi htjeli ostvariti po pitanju glazbe, a da već niste ostvarili?

Želja je izuzetno puno, ali mogućnosti su ipak nešto drugo. Najbitnije nam je da još dugo radimo ono što najviše volimo, a to je stvaranje glazbe i druženje s predivnim ljudim koji nas dolaze slušati, a ako se uz to izrodi još poneki veliki hit ili neka zanimljiva suradnja-nitko sretniji od nas.

More in pop!mix/interview

To Top