Connect with us

POP!MIX

Igor Delač na Aurea festu u Požegi predstavio svoj drugi singl “Ljubav”

pop!mix/news

Igor Delač na Aurea festu u Požegi predstavio svoj drugi singl “Ljubav”

Protekli vikend na Aurea festu u Požegi Igor Delač je predstavio svoj drugi singl za Croatia Records – “Ljubav”.

Pjesmom koju potpisuje autorsko-producentski tim „Hit Factory“, Miroslav i Ivan Zečić, Igor Delač nastavlja svoju “Trilogiju o ljubavi”. Odličan novi singl s kojim je Igor spreman ponovo u osvajački pohod na radijske top liste s oduševljenjem je prihvatila publika u Požegi pa su i njegova očekivanja velika.

“Nakon takve reakcije publike uvjeren sam da će pjesma osvojiti srca slušatelja jednako brzo kao i “Budan” koja već skoro 6 mjeseci drži mjesto na nacionalnoj top ljestvici HR Top 40 i koja se na dan objave novog singla, nakon 22 tjedna, nalazi na visokom 9. mjestu. Za taj se uspjeh od srca zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima. Također se zahvaljujem diskografu Croatia Recordsu te autorima i producentskom timu „Hit Factory“ na podršci koju mi pružaju. Takav timski rad, pozitva i zajedništvo rijetko se viđaju i donose užitak u stvaranju pjesama, a vjerujemo da publika upravo to i prepoznaje.“, rekao nam je Igor Delač.

U atraktivnom video spotu osim Delača pojavljuje se i zanosna osječka glumica Ivana Soldo Čabraja koja je pokazala izuzetan talent plesom oko šipke. Spot je režirala još jedna glumica i sve češće redateljica spotova, Nevena Vukes, a sniman je na više lokacija u Osijeku te većim dijelom predstavlja hommage Igorovim domaćim glazbenim uzorima, a to su: Dado Topić, Kićo Slabinac, Dino Dvornik i nedavno preminuli Oliver Dragojević.

„Pitanje o glazbenim uzorima ponavlja se u svakom razgovoru s radijskim i TV voditeljima, a odgovor je uvijek isti: moji Osječani Kićo i Dado, legendarni Dino Dvornik i najveći od svih, Oliver. Iz tog razloga smo vizualni identitet spota, kroz određene kadrove i simbole, odlučili posvetiti njima. Ove godine je 10. godišnjica smrti Dine Dvornika, a njegove pjesme s izuzetnom energijom i emocijom obavezno izvodim na svakom nastupu. Oliverove pjesme oduvijek su moja velika inspiracija, ali i još veći izazov jer je njegovu emociju gotovo nemoguće dočarati onako kako je on to činio. Naime, nakon Oliverovog sprovoda na televiziji sam čuo Giulianovu izjavu, koji je tom prilikom otkrio da je Oliverova omiljena uzrečica bila – “to je ljubav”. Upravo tim riječima završava moj prethodni singl “Budan”, a koje najavljuju pjesmu “Ljubav”. Autori su ih napisali prije skoro godinu dana, spontano i potpuno nesvjesno”, pojašnjava.

„Ljubav je vječna inspiracija i nepresušna tema većine pjesama pa tako i mojih. Gdje ima ljubavi uvijek ima i malo ljubomore i od toga je teško pobjeći. Iz tog razloga ljubav ponekad boli. No, možete li zamisliti svijet bez ljubavi? Ja ne mogu i uvijek su mi na pameti Beatlesi i njihova „All You Need Is Love“. Ljubav je sila koja pokreće svijet. Radijsku premijeru pjesme „Ljubav“ odlučili smo napraviti na specifičan način te smo za to odabrali petnaest županijskih i gradskih radio postaja. Te postaje su nekoliko dana imale eksluzivitet u emitiranju pjesme. Na taj način htjeli smo pokloniti pažnju i dati na značaju lokalnim postajama te ukazati na važnost njihovog opstanka”, rekao je za kraj Igor Delač.

More in pop!mix/news

To Top